Oorzaken tekort schoolmeubilair

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur geeft in een persbericht aan, dat zij kennis heeft genomen van de diverse berichten in de media waarin werd aangegeven, dat het ministerie niet zou hebben gezorgd voor de optimale aanlevering van schoolmeubilair voor het schooljaar 2023-2024. En dat dit de reden zou zijn geweest voor een tekort aan meubilair op de scholen. Het ministerie betreurt het ten zeerste dat er door verkeerde berichtgevingen ruis en verwarring bij de samenleving ontstaan en deze verder verspreid worden via onder andere social media. 

Diefstal

“Een van de taken van het ministerie is het regelmatig aanleveren van schoolmeubilair aan diverse scholen. Door zoveel als mogelijk invulling te geven te geven aan deze taak, wordt daarom met man en macht gewerkt door de staf en het personeel van het ministerie. Echter wordt het ministerie vaker geconfronteerd met schoolhoofden/schoolleiders dat door diefstal van het schoolmeubilair flinke tekorten ontstaan bij het schoolmeubilair. Ook daar zijn ettelijke maatregelen voor getroffen door het ministerie, door onder andere de wacht op scholen aan te scherpen met zowel interne als externe wachters.

Ondanks de maatregelen die zijn getroffen om dit te voorkomen, mocht het niet baten dat scholen nog steeds te kampen hebben met diverse diefstallen waarbij grote hoeveelheden schoolmeubilair worden weggedragen. Een van de scholen die recent ook de dupe is geworden van dit probleem is de A.T. Calorschool. Op deze school staan de lokalen leeg vanwege diefstal”, schrijft het ministerie.

Het ministerie is zich ervan bewust dat naast deze school ook andere scholen zijn die kampen met hetzelfde probleem en geeft aan, dat zij alles eraan doet om de komende dagen en weken de scholen te voorzien van meubilair, daar waar er tekorten zijn. Ook vraagt het ministerie medewerking van de samenleving om een oogje in het zeil te houden.

Wachters

De redactie van Dagblad Suriname vernam eerder, dat de wachters op de scholen ook debet zijn aan het probleem van diefstal. Volgens informatie worden tafels en stoelen door wachters meegenomen en wordt er handel gedreven met het gestolen meubilair. Zo zijn ze bijvoorbeeld in staat een zaakje te openen, waarbij de gestolen tafels en stoelen worden verkocht. Vanuit de samenleving wordt daarom ook aandacht gevraagd het Korps Politie Suriname.

SK

error: Kopiëren mag niet!