“Willen mensen hun geld niet?” 

Ruim 76.000 burgers hebben zich geregistreerd voor die SRD 1.800 koopkrachtversterking, waarvan momenteel de Monikarta’s (de pinpassen waarop het geld gestort is) gereed staan om opgehaald te worden voor de districten Paramaribo en Wanica. Het is opmerkelijk dat slechts een handjevol mensen de kaarten komen ophalen, meldt een medewerker van het ministerie van Sociale Zaken op haar privé social media kanaal. Zij verwijst de burgers naar de officiële online helpdesk van het ministerie om na te gaan of hun pinpassen ook gereed staan.

“Zover ik weet geeft niemand je gratis geld”, geeft zij aan. Volgens haar hebben bepaalde mensen maandenlange koopkrachtversterking op hun kaart. Afhankelijk van wanneer de goedkeuring is gedaan voor de aanvraag kan er dus een bedrag op staan van de afgelopen maanden. Maar, ook al was er maar SRD 1.800 die men moest ophalen, daarmee zou je al een grote zak rijst, gasbom en ook minimale stroom- en waterrekeningen kunnen betalen, gaf zij aan. 

De distributie van de Monikarta koopkrachtversterking voor de aanvragers die in aanmerking zijn gekomen volgens de criteria, begon op 25 september en eindigde op vrijdag 6 oktober voor de districten Paramaribo en Wanica. 

Burgers van Paramaribo en Wanica die zich geregistreerd hebben voor een koopkrachtversterking Moni Karta en hun aanvraag is goedgekeurd, mogen hun pinpas bij de na distributie ophalen. De na-distributie begint vandaag, maandag 9 oktober, en eindigt op vrijdag 20 oktober, telkens van 8u in de ochtend tot 5u namiddag, meldt het ministerie via haar Facebook-pagina. Volgt u de mediaberichten van het ministerie om de juiste informatie te achterhalen. 

SD

error: Kopiëren mag niet!