Penitentiair ambtenaar voorkomt diefstal uit woning aan Magentakanaalweg

Een penitentiaire ambtenaar heeft vrijdagochtend 6 oktober diefstal uit een woning aan de Magentakanaalweg kunnen verijdelen.

De politie van het bureau Santo Boma ontving die morgen omstreeks 06.15 uur van het Command Center de melding van een poging tot diefstal met geweldpleging en ging ter plekke voor onderzoek. 

Daar aangekomen werd een penitentiaire ambtenaar aangetroffen, die tegen de agenten zei, dat hij op weg was naar het werk. Terwijl hij met het dienstvoertuig over de Magentakanaalweg reed, zag hij op een perceel drie gemaskerde mannen. Hij stopte het dienstvoertuig en loste een waarschuwingsschot, waardoor het drietal het aangrenzend bos achter de woning in vluchtte. Hij liep vervolgens naar de woning en hoorde een gestommel in het huis en op hetzelfde moment zag hij een andere man vanuit een venster naar buiten springen. Gemaskerd en gewapend met een ijzeren staaf kwam die verdachte op hem af, waardoor hij hem tot stoppen sommeerde en het  bevel gaf plat te gaan liggen op de grond. Aangezien de verdachte geen gevolg daaraan gaf, was hij genoodzaakt gericht te schieten. De verdachte keerde zich snel om en rende eveneens het aangrenzend bos achter de woning in.

De eigenaar van het pand, die ook ter plekke werd aangetroffen, verklaarde aan de politie dat hij gestommel in zijn woning hoorde en op dat moment een gemaskerde man voor zich zag staan. Hij greep naar een scherp voorwerp en raakte in een worsteling met de verdachte. 

Door tussenkomst van de penitentiaire heeft de verdachte niets uit de woning kunnen wegnemen. 

Aan de opsporing en aanhouding van deze vier gemaskerde verdachten wordt gewerkt. Het verdere onderzoek in deze zaak is  overgedragen aan de afdeling Recherche Regio Midden.

error: Kopiëren mag niet!