Hollandse Kamp kampt nog steeds met waterprobleem

Sergio Jubithana, dorpshoofd van Hollandse Kamp in Para, gaf in een eerdere gesprek met Dagblad Suriname aan, dat het dorp al meer dan een maand te kampen heeft met een ernstig waterprobleem. Volgens Jubithana kampen zij met dit probleem sinds de droge tijd begonnen is.

Dit probleem is reeds onder de aandacht gebracht van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij, SWM. Maar, tot dusver is er nog geen duurzame oplossing gekomen voor dit probleem. 

Het dorpshoofd geeft aan, dat het probleem veel erger is geworden. Ook andere gebieden die wel water hadden, zitten nu zonder water. Ook de kreken zijn aan het opdrogen. In de kreken kan men niet meer baden. Ook het water kan niet als drinkwater gebruikt worden.

Door SWM wordt alleen op zaterdag water geleverd in het dorp. Het dorpshoofd heeft een beroep gedaan op de watertank van het leger, die ervoor zorgt dat ze 3 keer per week water geleverd krijgen. De dorpsbewoners en het dorpsbestuur verzamelen dan geld om de benzinekosten te dekken. Het water dat de bewoners geleverd krijgen kunnen ze maar 1-2 dagen gebruiken.

Jubithana geeft ook aan, dat hij gesproken heeft met de districtscommissaris van Para, die zou hebben aangegeven dat er voorlopig geen financiële middelen zijn om de benzinekosten van de watertanks te dekken. Binnenkort zal hij uitgenodigd worden door de districtscommissaris om mogelijke oplossingen voor het probleem te bespreken. Momenteel is het dorpshoofd ook bezig met een brief, die gericht zal worden naar de directeur van SWM. De dorpsbewoners zijn bezig handtekeningen te verzamelen. Eerder werd een krutu in het dorp gehouden omtrent het waterprobleem en hoe zij dat probleem samen zullen overbruggen.

Ondanks dat er geen water uit de kraan komt, moeten de bewoners toch hun maandelijkse kosten voor water betalen bij SWM. Bij de betaling geeft men aan niet op de hoogte te zijn van de situatie. Het dorpshoofd ziet graag dat er een oplossing komt voor dit probleem. De mensen hebben tijdens deze hitteperiode extra water nodig. Volgens Jubithana zijn de leefgewoonten van de mensen helemaal ontregeld.

Aan Jubithana zou door een leidinggevende van SWM aangegeven zijn, dat dit een landelijk probleem is. De waterwagens van SWM worden ook in andere buurten ingezet, waardoor het dorp maar een keer per week van water voorzien kan worden. “Daarmee kunnen we niet volstaan. Daarom ben ik gaan kijken naar eigen mogelijkheden. Het leger doet tot dusver een goede job. We gaan dit probleem voorlopig zo moeten overbruggen, totdat alles weer hopelijk genormaliseerd wordt”, aldus Jubithana.
SK

error: Kopiëren mag niet!