Jogi (VHP) opgedragen om DNA-vergadering te verlaten na scheldkanonnade

“U moet de zaal verlaten. Dit kan niet, er zijn regels.” Zo werd parlementariër Mahinder Jogi(VHP) donderdagmiddag opgedragen door Assembleevoorzitter Marinus Bee, na een scheldkanonnade in ‘s lands vergaderzaal.

Jogi is al geruime tijd in opspraak nadat zijn naam genoemd werd in verband met mogelijke betrokkenheid bijeen grondkwestie. Tijdens een interruptie werden vanuit de oppositionele NDP-fractie diverse opmerkingen gemaakt over de recent aangekondigde grondconversie bij presidentieel besluit. Op een gegeven moment ging Asiskumar Gajadien, ondervoorzitter en fractievoorzitter van de VHP in de Nationale Assemblee, hierop in. Op de achtergrond was te horen dat Jogi tekeer begon te gaan. Hij werd door Gajadien tot tweemaal toe tot orde geroepen. Maar, dat mocht niet baten. De Assembleevoorzitter kwam in en schorste de vergadering. Jogi moest de zaal verlaten. Het college was na de hervatting niet te spreken over opmerkingen van Jogi. 

De parlementariër uit Saramacca is secretaris in het hoofdbestuur van de VHP. Gajadien sprak namens de VHP excuses uit voor het gedrag van collega Jogi. De twee VHP-kopstukken hebben zelf een ongemakkelijke relatie. Gajadien gaf eerder aan dat hij eerlijk is en niet achter de schermen met andere zaken bezig is. “Ik ben niet in de achterdeuren bezig met corruptieve handelingen. Als men zegt, geen gronden voor parlementariërs, dan sta ik erachter.” Jogi is vaker genoemd in grondmalversaties issues.

In de vorige termijn van het parlement werd Jogi door toenmalig voorzitter Jennifer Simons-Geerlings uit de zaal gezet. Destijds met assistentie van de politie. 

error: Kopiëren mag niet!