Vereniging Arya Dewaker viert 94 jarig bestaan middels een Wrihad Hawan Yajna

De vereniging Arya Dewaker heeft op vrijdag 29 september 2023, haar 94-jarig bestaan gevierd middels een Wrihad Hawan Yajna op het terrein van de hoofdmandir. Een Hawan Yajna is een vuurofferdienst die gedaan wordt waarbij er een Hawan Kund is waarin het vuur aangestoken wordt.

De aanwezigen rondom de Hawan Kund zullen dus tijdens reciteren van de mantra’s telkens ghee, samagrie en camphor toevoegen.

Bij een Wrihad Hawan Yajna heb je dus meerdere aanwezige groepen met hun Hawan Kund en Hawan spullen en ieder volgt de pandit of pandita en doet mee met de dienst. De Wrihad Hawan Yajna is geleid door pandita Kamla Ramcharan. Er hebben ruim 50 deelnemende groepen (50 hawan kunds) meegedaan aan deze Hawan Yajna. Na de Hawan Yajna is door de heer Patram Kewal een bhajan ten gehore gebracht.

Ook volgde hierna een felicitatie boodschap van de voorzitter van het hoofdbestuur van Vereniging Arya Dewaker de heer Indersing Gangabisoensingh. Het hoofdbestuur, priesterraad en alle organen van Vereniging Arya Dewaker feliciteren een ieder met 94 jarig bestaan van Vereniging Arya Diwaker.

Na de felicitatie boodschap is er ook een Wed Pravachan gegeven door pandit Inderdath Tilakdharie. De Wed Pravachan, is een boodschap gehaald uit de Wed (we kennen er 4 nl:  Rigwed, Atharvawed, Saamwed en Yagurwed) dat de pandit of pandita wil meegeven aan ons allen. Pravachan betekent ook toespraak of boodschap. Als afsluiter van de avond zongen we met ons allen de aartie bhajan en daarna shaanti path. Hierna kon een ieder genieten van prasad, drank en een warme maaltijd.

(Rahana N.)

error: Kopiëren mag niet!