Saudi Fund sluit zich aan bij Brazilië in het weidevernieuwingsprogramma

Salic, een Saoedi-Arabisch fonds, praat met het Braziliaanse ministerie van Landbouw. Ze streven ernaar om 40 miljoen hectare weiland te vernieuwen. Deze stap zou het voedselproductiegebied van Brazilië kunnen verdubbelen, zonder ontbossing.

Japan, Zuid-Korea en de VAE zijn ook in gesprek. Saoedi-Arabië zal echter waarschijnlijk het meeste investeren via de nationale bank van Brazilië.

Deze gesprekken begonnen nadat Carlos Fávaro, de Braziliaanse minister van Landbouw, de waarnemend CEO van Salic in Riyad ontmoette. Beide landen streven ernaar een werkgroep te vormen. Deze groep zal zich richten op de landbouw en aanverwante voorzieningen.

Bovendien is Salic van plan een tweede groep te vormen. Dit team zal Saoedische bedrijven identificeren die geïnteresseerd zijn in het programma.

In een andere ontwikkeling vormen Saudi Invest en InvestSP een partnerschap. Dit heeft tot doel buitenlandse investeringen naar São Paulo te halen. Het zal ook deuren openen voor bedrijven uit São Paulo in Saoedi-Arabië.

De gouverneur van São Paulo ondertekende de overeenkomst met een Saoedische delegatie. In de vroege fase van deze deal zal informatie worden gedeeld. Dit zal de banden van São Paulo met Saoedi-Arabië versterken in sectoren als voedsel en energie.

error: Kopiëren mag niet!