NPS-discussieavond: Hoe verder met de ontwikkeling van het binnenland

Het gaat niet goed met de Surinaamse samenleving. Er bestaan tussen de verschillende groepen inwoners grote verschillen in de beleving van en de positie van de sociaal-economische ontwikkeling. De Nationale Partij Suriname (NPS) organiseert discussie en inspraak bijeenkomsten over verschillende onderwerpen, die manifest zijn in de samenleving. 

Op vrijdag 6 oktober 2023, om 19:00 uur in het partijcentrum te Grun Dyari aan de J.A. Pengelstraat 77, wordt er aandacht besteed aan de positie van de tribale volken en Inheemsen in Suriname. De grondenrechten van de Inheemsen en tribale volken zijn ondanks diverse vonnissen van het Inter-Amerikaans Hof voor de Rechten van de Mens en adviezen van de Inter-Amerikaanse Commissie voor de Rechten van de Mens nog steeds niet bij wet geregeld. De leefgemeenschappen in het binnenland  worden  zwaar bedreigd door de ongecontroleerde houtkap,  illegale mijnbouw met het gebruik van cyanide en kwik.

Ook de veiligheidssituatie van de bewoners en toeristen komt van tijd tot tijd onder druk te staan. Er is veel te zeggen over het wegvallen van de werkgelegenheid, onderwijs, gezondheidszorg en sociale zorg.  De binnenlandbewoners hebben het  zwaar, de prijzen van noodzakelijke producten schieten de pan uit en extreme vormen van armoede grijpen razend snel om zich heen.

De Nationale Partij Suriname is van mening dat er speciale aandacht moet worden geschonken aan hetgeen zich voltrekt in het binnenland en de bevolking. Daarom is besloten  de openbare discussieavond van oktober geheel te wijden aan Inheemsen en tribale volken in Suriname. De inleider van de discussie is professor Franklin Jabini en de  panelleden zijn mr. Richenel Libretto en  Shairmaine Artist MSc. Alle drie de uitgenodigden zijn specialist op het gebied van de ontwikkeling van Inheemsen en tribale volken. De NPS hoopt op een hoge opkomst.

Paramaribo, NPS Media Team

error: Kopiëren mag niet!