Diana Pokie verandert politieke koers en sluit zich aan bij NPS

In een politieke carrière die net zo veelkleurig is als de regenboog, heeft Diana Pokie haar nieuwste kleur gevonden: groen. Ze heeft zich recentelijk aangesloten bij de Nationale Partij Suriname (NPS) en lijkt vastberaden om haar politieke reis voort te zetten.

Pokie begon haar politieke loopbaan bij de politieke partij de Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP), vooral actief in het district Brokopondo. Onder hun vlag werd ze gekozen en vertegenwoordigde ze haar kiezers.

Echter, haar overstap naar de ABOP-partij,  een regeringspartij, samen met Waldei Ajaiso, zorgde voor opschudding en resulteerde in haar uitzetting uit de BEP.

In 2014 waagde Pokie opnieuw de overstap, dit keer naar de ABOP van Ronnie Brunswijk, om de partij te vertegenwoordigen in de verkiezingen van 2015 in het district Brokopondo.

Ze keerde terug naar De Nationale Assemblée en werkte daar als minister van Grondbeleid en Bosbeheer in de huidige coalitie, onder de vlag van de ABOP. Echter, haar tijd bij de ABOP was niet vrij van controverse.

Er werden aantijgingen van wanbeheer op haar ministerie geuit, wat resulteerde in een onderzoek dat nooit openbaar werd gemaakt.

Uiteindelijk werd Pokie vriendelijk bedankt door president Santokhi, wat haar derde politieke wending markeerde.

Nu heeft Diana Pokie zich aangesloten bij de NPS, waar ze naar verluidt een prominente rol zal gaan vervullen.

Haar geschiedenis in het district Brokopondo, waar ze verschillende partijen heeft vertegenwoordigd en herkozen werd, suggereert dat kiezers eerder voor haar dan voor de partij hebben gestemd.

Met deze nieuwe stap voegt Pokie een nieuwe kleur toe aan haar politieke regenboog, en het is afwachten hoe stabiel haar politieke toekomst zal zijn.

Haar carrière heeft tot nu toe laten zien dat ze meer dan eens van politieke kleur kan veranderen en soms zelfs uit partijen wordt gezet. De NPS hoopt echter op succes in Brokopondo, waar de partij tot nu toe weinig aanwezigheid heeft.

De vraag is nu hoeveel kleuren er nog overblijven in de politieke regenboog van Diana Pokie.

error: Kopiëren mag niet!