Budgetteren en communiceren binnen het gezin: Succesvol “Popkipatu” project in Paramaribo-Zuid

Recentelijk heeft de Stichting Bont en Blauw, in samenwerking met het Bureau Gemeenschapsprojecten, een project uitgevoerd in Paramaribo-Zuid. Het project “Training Budgetteren en Communiceren binnen het Gezin 2023”, oftewel het “Popkipatu” project, had als doel effectief budgetteren en communiceren te bevorderen binnen het gezin. 

De aanleiding voor dit project lag in het feit, dat bepaalde gezinnen onbekend waren met essentiële vaardigheden zoals budgetteren, het stellen van prioriteiten en effectieve communicatie. Het gevolg hiervan is dat jongeren voor aanzienlijke uitdagingen komen te staan, omdat ze onvoldoende kennis hebben om zelfredzaam te zijn. Het gebrek aan vaardigheden om met beperkte middelen te overleven resulteert in een toenemende drang naar meer, vooral wanneer ze in contact komen met groepen uit criminele kringen.

Het project richtte zich op het spelenderwijs aanleren van vaardigheden aan jongeren, zodat ze vroegtijdig leren omgaan met de beschikbare middelen en zo zelfredzaamheid ontwikkelen. 

De stichting kijkt met trots terug op het succes van dit project. Door gezinnen te ondersteunen bij het verwerven van essentiële vaardigheden, dragen ze bij aan een veerkrachtige en zelfredzame gemeenschap. Het “Popkipatu” project is niet alleen een stap in de goede richting, maar een bewijs van wat er kan worden bereikt wanneer organisaties zich inzetten voor het welzijn van gezinnen en jongeren in onze samenleving.

SD

error: Kopiëren mag niet!