Binnenland vliegdiensten worden gecontinueerd

De vliegdiensten naar het binnenland zullen worden gecontinueerd. In zijn jaarrede in het parlement maakte president Santokhi hier melding van. Dit houdt in, dat reguliere lijndiensten worden uitgevoerd vanuit vliegveld Zorg en Hoop naar verschillende dorpen in het binnenland en vice versa, tegen een gesubsidieerd tarief.

De dorpen naar waar reguliere lijndiensten zullen worden onderhouden zijn onder andere Godoholo, Cottica, Kajan/Djumu, Drietabiki, Kwamalasamutu, Pusugrunu en Paloemeu/Tepu. 

Bij deze mededeling over lijndiensten naar het binnenland noemde president Santokhi in één adem de toerismeontwikkeling. Toerisme is anno 2023 één van de belangrijkste en meest duurzame economische groeisectoren in Suriname. Prognoses wijzen volgens de president uit dat deze trend zich de komende jaren zal voortzetten.

Met de rijkdom van bio- en culturele diversiteit, zijn natuur- en cultuurtoersime de producten die de positie van Suriname op de regionale en internationale toeristenmarkt versterken. De ontwikkeling van toerisme gebeurt in overleg met de bedrijven in de sector, strategische partners en overige essentiële stakeholders, aldus de president.

SS

error: Kopiëren mag niet!