Goud in handen: Op zoek naar betrouwbare liefde

Dit verhaal is fictie en alle omstandigheden zijn puur toeval. Daarnaast zijn de namen die gebruikt worden in dit verhaal fictief en hebben geen specifieke betekenis.

Het is een warme zomeravond wanneer Lisa met haar vriendinnen op het terras zit. Ze observeren de mensen om hen heen en bespreken ondertussen het wel en wee van hun liefdesleven. Het valt Lisa op dat ze alweer verliefd is geworden op een man die eigenlijk niet goed voor haar is. Haar vriendinnen herkennen het patroon maar al te goed.

“Waarom vallen we toch altijd op foute types?”, vraagt Lisa zich hardop af terwijl ze haar rosé nippen.

Haar vriendin Sophie haalt haar schouders op. “Misschien is het de spanning, het avontuur, de adrenaline die deze mannen met zich meebrengen. Ze maken ons hart sneller kloppen en dat is verslavend.”

Lisa knikt, maar haar vriendin Emma kijkt bedenkelijk. “Maar op de lange termijn leidt het alleen maar tot pijn en teleurstelling. Misschien moeten we eens leren om die betrouwbare en goedhartige mannen een kans te geven.”

Lisa zucht en denkt aan haar ex-vriend, Tom. Hij was een echte charmeur, maar tegelijkertijd ook manipulatief en egoïstisch. Haar vriendinnen hebben haar vaak gewaarschuwd, maar ze was blind voor alle signalen. Pas toen ze haar hart in duizend stukjes brak, besefte ze dat ze beter verdiende.

“Maar het is zo moeilijk om te weerstaan”, zegt Lisa met een melancholische ondertoon. “Die foute types weten precies wat ze moeten zeggen en doen om ons in te pakken.”

Haar vriendinnen knikken begripvol. Ook zij hebben de ervaring gehad dat ze als een magneet werden aangetrokken tot mannen die uiteindelijk alleen maar voor ellende zorgden. Maar misschien is het tijd voor verandering, denken ze allemaal.

De dagen verstrijken en Lisa blijft nadenken over de woorden van haar vriendinnen. Op een dag krijgt ze een berichtje van een oude studiegenoot, Mark. Hij is altijd vriendelijk en attent geweest, maar nooit heeft Lisa echt de tijd genomen om hem goed te leren kennen.

Ze besluit om hem een kans te geven en ze ontmoeten elkaar voor een romantisch diner bij kaarslicht. Mark is charmant en heeft humor, maar bovenal is hij betrouwbaar en loyaal. Ze praten urenlang en Lisa voelt zich op haar gemak bij hem.

Na een aantal maanden daten, merkt Lisa dat ze niet de drang voelt om hem te laten lijden zoals ze gewend was bij foute types. Ze beseft dat het niet alleen spannend en avontuurlijk hoeft te zijn om gelukkig te zijn in de liefde.

Op een avond, terwijl Lisa door het park loopt met Mark, voelt ze zich intens gelukkig en tevreden. Het is de betrouwbaarheid en de liefdevolle aard van Mark die haar hart heeft veroverd. Ze heeft eindelijk goud in handen en ze is vastberaden om dit niet meer los te laten. Terwijl ze hand in hand met Mark naar de ondergaande zon kijkt, voelt Lisa dat ze de drang naar foute types heeft overwonnen. Ze heeft geleerd dat echte liefde niet om spanning en drama draait, maar om vertrouwen en respect.

Met een glimlach om haar lippen denkt Lisa aan haar vriendinnen en hoopt dat zij ook de moed vinden om de foute types achter zich te laten. Want uiteindelijk draait het in het leven niet om vuur en vlam staan, maar om een duurzaam en oprechte liefde vinden.

error: Kopiëren mag niet!