Ruth Sinkeler : “Ik ben best trots op mezelf dat ik dit voor elkaar heb gekregen.”

Ruth Sinkeler is een hardwerkende vrouw met meerdere ondernemingen en schrijven als grote hobby. “Ik ben geboren en deels opgegroeid in Suriname. Verder ben ik opgegroeid en heb ik gestudeerd in Nederland, en sinds 8 jaar woon ik weer in ons mooie Suriname,” vertelt Sinkeler aan Dagblad Suriname.

Vorige week heeft de schrijfster haar eerste kinderboek gelanceerd, getiteld ‘Kammi & zijn vriendjes’. “Ik ben best trots op mezelf dat ik dit voor elkaar heb gekregen. Toen ik de boeken ophaalde bij de drukker werd ik best even emotioneel, want ze zijn echt heel mooi geworden. Mooier dan ik had verwacht, zelfs,” zegt Sinkeler.

Het boek bestaat uit zeven verhaaltjes over Surinaamse dieren, en elk verhaaltje heeft een wijze les. Zes verhaaltjes gaan over individuele dieren, en in het zevende verhaal worden ze allemaal vriendjes. In het boek maken lezers kennis met Kammi de Kamrawenke, Seke de Sekrapatu, Leki de Sneki, Kappi de Yapi, Koiri de Loiri, Ringo de Pingo, en nog meer vriendjes.

Volgens Sinkeler is in de afgelopen jaren het idee ontstaan om een kinderboek te schrijven. Alleen wist ze nog niet waarover. “Toen ik eenmaal die inspiratie had, ging het redelijk snel om de zeven verhaaltjes te schrijven. Het was een erg leuk proces, en ik geniet er zelf nog van als ik de verhaaltjes lees. Het langst duurde altijd het nakijken van de tekst en het ontwerpen van het boek.”

De schrijfster heeft tot dusver positieve feedback ontvangen, niet alleen over de inhoud maar ook over het uiterlijk van het boek. “Ik heb de verhaaltjes tijdens het schrijven laten proeflezen door enkele kindertjes en enkele volwassenen, en die reageerden allemaal enthousiast. De eerste oplage van het boek is ook bijna helemaal verkocht.”

Op de vraag of de schrijfster van plan is nog meer kinderboeken te schrijven, antwoordt ze: “Ik denk wel dat er nog een kinderboek komt met de andere dieren uit het boek in de hoofdrol en nog meer avonturen en wijze lessen. Maar wanneer, dat weet ik niet.”

error: Kopiëren mag niet!