TotalEnergies kondigt olieproject aan in blok 58

TotalEnergies kondigt de start van ontwikkelingsstudies aan voor een groot olieproject in Blok 58 voor de kust van Suriname.

De olievelden Sapakara South en Krabdagu hebben bijna 700 miljoen vaten aan gecombineerde reserves, en de olieproductie zal 200.000 vaten per dag bedragen. Het project vertegenwoordigt een investering van ongeveer $9 miljard, met engineeringstudies die eind 2023 beginnen en een geplande start van de productie in 2028.

TotalEnergies verbindt zich ertoe het project op een verantwoorde manier te ontwikkelen, met aandacht voor werkgelegenheid en het minimaliseren van broeikasgasemissies.

Ze zullen samenwerken met Staatsolie om lokale inhoud te bevorderen en hebben al meer dan 80 mensen getraind voor logistieke basisoperaties.

Patrick Pouyanné, CEO van TotalEnergies, benadrukt de inzet voor lage kosten en lage emissies in lijn met de bedrijfsstrategie, terwijl President Chandrikapersad Santokhi van Suriname positieve economische vooruitzichten verwelkomt en diversificatie van de economie bevordert.

Annand Jagesar, CEO van Staatsolie, benadrukt de inspanningen en partnerschappen die hebben geleid tot dit moment van olieontwikkeling in Blok 58 en het Surinaamse stroomgebied.

error: Kopiëren mag niet!