Tweede hands blijft een makkelijke uitweg

Alles is duur geworden zelfs het kopen van kleren kan niet optimaal geschieden. Maar kopen van tweedehandse goederen ziet men als een grote hulp. Enkele burgers  geven tijdens een gesprek aan dat kleren nu bijna niet te betalen zijn maar dat zij overgestapt zijn naar het kopen van tweedehandse kleren .  Door het verkopen van tweedehandse goederen hebben sommigen nu ook een baan of inkomen. Enkele kleine ondernemers die langs de straat mee doen met de verkoop geven tijdens een gesprek aan dat ,door dat zij tweedehandse goederen verkopen,zij een werk hebben .Door tweedehandse kleding te verkopen verdien je vaak genoeg niet veel maar het is een ondersteuning,zegt een kleine ondernemer die tweedehandse kleren en schoenen verkoopt. Door deze hossel hebben velen iets kunnen doen. Je hebt anderen die misbruik ervan maken en de tweedehandse spullen heel duur verkopen terwijl dat helemaal niet zo moet zijn, zegt de kleine ondernemer. “Kijk de spullen in de winkel zijn duur, een top of truitje koop je in de winkel al voor SRD 100 of SRD 200 je hebt enkelen die zelfs SRD  400 en  heel eenvoudig uitziet. Bij  van ons die tweedehandse spullen verkopen vind je beide voor een redelijke prijs .die truitje voor SRD 50 of  35 zelfs. En als je een aantal moet kopen kom je toch niet goedkoper uit bij de winkel. Een hele zak met kleren komt al op SRD 3000 terwijl je een hele doos met tweedehandse schoenen en kleren voor SRD 1000 zelfs kan vinden”. 

De goederen en kleren worden vaak uit het buitenland gehaald, zegt de kleine ondernemer. “Het is een hele werk: je moet zorgen voor een nieuwe bezending en daarnaast ook genoeg geld hebben om de goederen te kopen,te laten posten en weer weghalen voor de verkoop” . Het voordeel is dat de goederen zo goed als nieuw zijn , maar je hebt ook goederen of kleren die slechts een of twee keer zijn gebruikt . Dat wordt ook aangegeven tijdens de verkoop, alles heeft een andere prijs . De goederen die gebruikt zijn zijn iets goedkoper dan de nieuwe. Maar een groot verschil zie je niet aan de prijs. “Stel dat iemand een nieuwe broek wil kopen,dan kost het bijvoorbeeld srd 200 tot 250 en een tweede handse kan men voor SRD 100 tot 150 vinden” . 

 Een burger geeft aan dat het kopen van tweedehands goederen toch een hulp is voor haar en haar gezin. Het lichaam verandert en je gaat een patroon niet keer op keer kunnen aan doen dus je moet iets nieuws proberen.  Maar bij het kopen van een tweedehandse goederen heb je zelf ook je voorraad gedekt, aldus de burger . Het is een business geworden mensen die  thuis zitten en niets te doen hebben zijn gestart met de verkoop van tweedehandse kleding. Je hebt enkelen die duur zijn maar grotendeels die goedkoop zijn en ook uitverkocht  zijn aan het eind van de dag, aldus de burger. Het is ook een soort ondersteuning voor velen in deze moeilijke periode. ” Ik die tussen de SRD 3000 en 4000 verdien, ben  genoodzaakt kleine dingen te zoeken om het op zo een manier te kunnen overleven. Mijn huur is al SRD 3000 en dan heb ik nog geen vaste lasten, verzekering en voorraad gevuld in huis dus je gaat een oplossing moeten zoeken”.

error: Kopiëren mag niet!