Bloemen brengen vreugde 

In gesprek met de redactie ging Lorette, een jonge bloementeler van 29 jaar in op de vreugde het telen van de plantjes in haar opwekt. Voor Lorette is het telen van bloemen haar enige vrije tijdsbenutting.

7 jaar bloementeler

Een bloementeler is een persoon wiens voornaamste taak bestaat in het kweken, oogsten en bewaren van bloeiende planten. Hij/zij moet ook instaan voor de dagelijkse verzorging en de preventieve verzorging van deze planten. Het is een activiteit die repetitieve handelingen en taken omvat, alsook cycli van elk seizoen die fysiek uithoudingsvermogen, zorg en aandacht voor detail vereisen. 

“Om deze discipline, die de bloementeelt is, te kunnen beoefenen, moet je al een bepaald patroon hebben ontwikkeld. In dat geval kunt u profiteren van een goede oogst, indien u het doet ter verkoop”, zegt Lorette die aangeeft reeds 7 jaar bezig te zijn met het telen van plantjes, tegen de redactie van Dagblad Suriname.


De welbekende faya lobi

In de buurt staat ze wel bekende als de faya lobi mevrouw. Kinderen, volwassenen en anderen die iets te vieren hebben, komen graag een bosje “faya lobi” halen om de heugelijke momenten te herdenken. Dat is waaraan ze dus ook nog wat centjes mee verdiend. 


Tuinbouw en zijn nadelen

De tuinbouw heeft echter volgens Lorette ook negatieve aspecten, zoals het grootschalige gebruik van bestrijdingsmiddelen, die vervolgens gevolgen hebben voor de gezondheid van degene die bezig is te telen en het milieu. Bovendien is de tuinbouw verantwoordelijk voor de sterfte van bepaalde insecten als gevolg van de verspreiding van bepaalde plantensoorten en de blootstelling aan insecticiden. 

error: Kopiëren mag niet!