Ressort Henar heeft binnenkort genoeg drinkwater

“Wij willen ook water uit de kraan”

De gemeenschap te Klein Henar in het district Nickerie zat een geruime tijd zonder water en dit probleem is met urgentie aangepakt door de regering. Er werden watertrucks ingezet om de burgers van water te voorzien. Het lag in de bedoeling dat een water truck de mensen die geen water uit de kraan krijgen, zou voorzien van water. De burgers hebben dit niet altijd als prettig ervaren, omdat men continu zonder water kwam te zitten nadat de truck te veel huishoudens in vorige straten had voorzien van water. 

Korte terugblik 

De regering was met een hele delegatie geweest om een waterbron te openen, maar die heeft tot en met de dag van vandaag niets opgeleverd. Grote gezinnen zaten dagelijks met het probleem dat ze geen water uit hun kraan kregen. Parlementariër,  Harriët Ramdienheeft een keer op eigen initiatief  ervoor gezorgd dat de burgers voorzien werden van water. Had ze niet ingesprongen dan zaten de mensen tot de volgende dag zonder water. Het water moet elke dag opgemaakt worden, anders is er een grote risico dat er vuil en andere zaken en ongedierte in het water terecht kon komen. Aan de burgers werd toen beloofd dat er in augustus 2022 een oplossing zou komen in de situatie. De districtscommissaris, Gobardhan,  gaf in gesprek met de redactie te kennen dat rond december 2022 de werkzaamheden zouden beginnen.

Opnieuw boring te Henar Nickerie

Binnenkort zal het zo ver zijn dat er genoeg drinkwater beschikbaar is voor de burgers van het ressort Klein Henar in Nickerie. Met het boren van nieuwe waterbronnen te Henar in het district Nickerie zal dat deel binnenkort voldoende drinkwater uit de kraan hebben. De districtscommissaris Senrita Gobardhan oriënteerde zich recentelijk bij de boorwerkzaamheden in het gebied. Het bedrijf Kuldipsingh is in opdracht van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen bezig met de werkzaamheden. Dit wordt door de Burgerinformatie Centrum Nickerie bekendgemaakt.

error: Kopiëren mag niet!