Prijsvaststelling en prijsverhoging Bravo Boot baart burgers Kabalebo zorgen

De welbekende bootvervoer van Apoera naar Nickerie die bekend staat als de Bravo boot is nu een geregistreerd vervoermiddel bij het Nationaal Vervoer Bedrijf Suriname. De boot die een tijd een opspraak makend vervoermiddel was om het feit dat het geen geregistreerde boot was, voldoet nu aan alle vereisten en vervoert passagiers van en naar Apoera.


Betalen voor een rit

Bij het Nationaal Vervoer Bedrijf Suriname(NVB) werd er betaald voor ritten. Dat is zowel per boot als per bus. Bij de bussen die dagelijks de verschillende routes in geheel Suriname onderhouden gaat het anders. Bij de bussen is het namelijk zo dat passagiers een kaartje krijgen bij het voldoen aan hun betalingen. Hierdoor kan er bij inspectie op de bussen, die plaatsvindt op de diverse locaties waar de bussen rijden, worden getoond dat de personen hebben betaald voor hun rit. 


Ander verhaal bij boten

Zowel bij de boten in Apoera als de veerboot bij Commewijne worden er geen betaalbewijzen verstrekt aan passagiers. Bij de Bravo boot is de prijs per rit SRD200,-. Het blijkt dat burgers aangeven dat de prijs per rit bepaald wordt door de kapitein in de plaats van door het Nationaal Vervoer Bedrijf. 


De burgers van Kabalebo die in gesprek met de redactie van Dagblad Suriname zijn geweest vragen zich af waarom de bevoegdheid van een overheidsinstantie over wordt gelaten aan de kapitein van het gebied. Dit is volgens de burgers geen aangelegenheid van de kapitein gezien het feit dat het behoort aan een overheidsinstantie. Door het niet verstrekken van betaalbewijzen kan men dus ook niet aantonen wie wel of niet heeft betaald voor zo een boot rit.


Prijsopdrijving

De burgers geven aan dat ze nu van de kapitein hebben vernomen dat het bedrag per rit die SRD350 was, wordt verhoogd naar SRD400. Dit  terwijl de prijs die de overheid heeft vastgesteld voor een boot rit SRD200 is. Dit vinden de burgers jammer. Op basis van welke omstandigheden de kapitein de prijzen heeft verhoogd is vooralsnog onbekend.

error: Kopiëren mag niet!