Werkende ouders laten kinderen op innovatieve manier vakantie doorbrengen


De vakantie is voor veel jeugdigen hun vrije tijd. Tijd waar ze met vrienden en familie bij elkaar komen, waar een tante of oom uit het buitenland op bezoek is of gewoon een tijd waar je nuttig aan zelfontwikkeling kan doen. In het opzicht van een ouder is de vakantie anders. De redactie van Dagblad Suriname vroeg aan enkele ouders hoe ze de vakantie dagen doorbrengen, ondanks ze gewoon aan het werk moeten zijn.

Oppas anno 2023

Rosita is werkzaam bij een financiële instelling in Suriname en heeft drie schoolgaande kindertjes tussen de leeftijd van 5 en 13 jaar Voor haar is de vakantie een rustige periode, ondanks het feit dat haar kinderen thuis zijn en ze gewoon dagelijks aan het werk moet verschijnen. De oppas van Rosita is 4 huizen verwijderd, dus het gaat makkelijk om de kinderen achter te laten. Verder mogen ze voor 1 week bij hun grootmoeder op bezoek in het district Sipaliwini. Voor de kinderen is dit het allerbelangrijkste, en in deze periode neemt Rosita zelfs nog enkele verlof dagen omdat ze samen met de kinderen van en naar hun grootmoeder zal gaan.


Op de vraag van de redactie hoe ze denkt over de oppas huizen anno 2023 zegt ze, “nou een gevaarlijke situatie en je bent als moeder altijd bewust dat er van alles kan gebeuren, maar je hoopt op het beste. Het oppas tehuis waar de kinderen van Rosita zijn is van de schoonmoeder van Rosita dus de kinderen zijn in een vertrouwelijke omgeving. Rosita ontkent het feit niet dat vele andere ouders hun kinderen bij vreemden moeten laten, terwijl ze naar het werken moeten.


Uitgave hoeft niet groot te zijn

Brian is werkzaam bij een particulier bedrijf in de productieafdeling. Hij vindt het nogal een zware periode, tegenwoordig met de kinderen thuis. Het gezin van Brian is een gezin waar beide ouders werken. De kosten voor de vakantie zijn volgens Brian altijd veel hoger dan de normale schooldagen. Hij adviseert de kinderen wel het liefst zelf de lekkernijtjes te maken in plaats van die te gaan kopen. Zo leren ze volgens Brian wat bij en kunnen ze ook voorzien in hun behoefte. 


IJsjes en de hitte

Brian  leerde de kinderen melk en stroop ijsjes maken en die kunnen ze op hun beurt vooral in de hitte nuttig gebruiken. Als vrienden en familie op bezoek zijn, mogen ze volgens Brian ook proeven en een cijfer geven aan de kinderen voor het behaalde resultaat. “Op zo een manier stimuleer je de kinderen om beter te worden in hetgeen dat ze doen of willen doen:, zegt Brian afsluitend in het gesprek met de redactie.

error: Kopiëren mag niet!