Suriname maakt zich klaar voor ontwikkeling traditionele geneeskunde

Suriname bereidt zich voor op de ontwikkeling van de traditionele geneeskunde. Een stuurgroep genaamd “Ontwikkeling Traditionele Medische Systemen Industrie” hield een werksessie om te praten over de Wet Ontwikkeling Traditionele en Integratieve Medische Systemen Industrie (OTIMSI). Steve Silos, de voorzitter van de stuurgroep, benadrukt het potentieel van natuurgeneeskunde en de groeiende wereldwijde bewustwording ervan. Hij stelt dat hoogwaardige natuurgeneeskundige zorg de economie kan diversifiëren en de gezondheid van de samenleving kan versterken.

President Chandrikapersad Santokhi meldt dat er aanzienlijke vooruitgang is geboekt in Suriname op het gebied van traditionele geneeskunde, met honderden medicinale planten geïdentificeerd en geregistreerd. De focus ligt nu op het voorbereiden van wetgeving om deze geneeswijzen te ondersteunen en van de informele naar de formele sector te brengen. Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport speelt een rol bij het verzamelen van gegevens en ondersteuning in verschillende regio’s.

Het ministerie van Volksgezondheid benadrukt het belang van wetgeving en regelgeving om de traditionele geneeskunde te reguleren en de samenleving te beschermen tegen ongekwalificeerde beoefenaars.

Zowel de juridische als economische erkenning van de traditionele medische sector wordt als cruciaal beschouwd, en het belang van het behoud van kennis over Surinaamse medicinale planten voor toekomstige generaties wordt benadrukt.

error: Kopiëren mag niet!