“Kopen van schoolbenodigdheden is leuk maar je houdt stress over”

Het kopen van schoolbenodigdheden ervaren enkel ouders nu als hoofdpijn. Enkele ouders geven aan dat het een leuk gevoel blijft samen dingen te doen met hun kinderen maar dat de ouders door de prijzen een ingewikkeld gevoel en stress overhebben. Rita, die moeder van vier is geeft tijdens een gesprek aan dat het leuk is samen inkopen te doen met de kinderen. Maar zolang zij de prijzen leest of hoort zij hoofdpijn begint te krijgen. “Als ouder die gespaard heeft ga je vol verwachting de stad in om een compleet inkopen te doen voor het nieuwe schooljaar. Maar aan het eind ontdek je dat je weer moet sparen om de resterende spullen te kopen, dat is heel stresserend. Mijn kinderen waren heel enthousiast en ze dachten een compleet stel en schooltas te hebben en dat was het eindresultaat helemaal niet.”

Voor de drie kinderen heb ik alleen aan schriften en de andere nodige dingen voor de schooltas SRD 7000 moeten uitgeven. Ik heb dan nog geen kleding, schoeisel, ondergoed, trui en haar producten gekocht. Hoe moet ik dat nu realiseren, vraagt Rita zich af. Mijn man en ik besloten de betalingen van het huishoud te splitsen. “Ik doe stroom en de andere vaste lasten en hij verzorgde voeding en andere nodige dingen. En samen proberen wij de andere belangrijke dingen zoals nu de school inkopen te doen, maar dit heb ik niet verwacht.”

“Met mijn salaris van SRD 5000 red ik het niet dan vraag ik mezelf af hoe een andere vrouw, moeder het moet doen met een salaris van niet eens SRD 3500”, vraagt de moeder zich af. “Dit is heel stresserend je dacht alles op een rij te hebben en nu ontdek je dat je weer moet sparen. Ik dacht met mijn salaris van eind augustus alles te kopen en besloot met mijn salaris van eind september althans na alle vaste lasten te hebben betaal gebruiken voor het betalen van mijn kinderen hun verzekering” .
“Maar dat gaat nu niet kunnen, door onze inzet en moed lukt het wel dus wij komen er wel uit. Ik vind het alleen belachelijk dat wij dit moeten door staan”, benadrukt Rita.

error: Kopiëren mag niet!