Argentinië begint als favoriet nu de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatie van start gaat

Argentinië begint als favoriet aan de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatie, waarbij het team zijn eerste officiële wedstrijd sinds het winnen van het WK in december speelt tegen Ecuador. De laatste keer dat een WK-winnaar deelnam aan de Zuid-Amerikaanse kwalificatie was in 2003, toen Brazilië zich moest kwalificeren voor een toernooi met 32 teams. Het nieuwe format voor het WK van 2026 zal het aantal directe plekken uit Zuid-Amerika vergroten van vier naar zes, met het zevende team dat deelneemt aan een intercontinentale play-off.

De Argentijnse ploeg, geladen met WK-winnaars, wordt geleid door Lionel Messi en heeft ook spelers als Emiliano Martinez, Nicolas Otamendi, Enzo Fernandez en Julian Alvarez. Coach Lionel Scaloni heeft nog geen Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiewedstrijd verloren.

Ecuador, onder leiding van coach Félix Sánchez Bas, heeft een team met Moises Caicedo, Enner Valencia en de jonge sensatie Kendry Páez. Ecuador heeft echter een straf van drie punten gekregen van de FIFA vanwege vervalsing van geboortegegevens.

Andere wedstrijden in de Zuid-Amerikaanse kwalificatie omvatten Colombia tegen Venezuela, Paraguay tegen Peru, Brazilië tegen Bolivia en Uruguay tegen Chili. Verschillende teams hebben nieuwe coaches en line-ups, terwijl Uruguay de ervaren Marcelo Bielsa als coach heeft aangesteld om de selectie te verjongen. Chileense coach Eduardo Berizzo heeft ervaren spelers als Arturo Vidal, Gary Medel en Alexis Sánchez in zijn team. Colombia vertrouwt op spelers als Luis Díaz en James Rodríguez, terwijl Venezuela Fernando Batista als hoofdcoach heeft aangesteld in hun zoektocht naar kwalificatie voor het WK.

error: Kopiëren mag niet!