Henderson ‘sorry’ voor het kwetsen van de LGBTQ-gemeenschap door Saoedische stap

De Engelse middenvelder Jordan Henderson heeft zijn excuses aangeboden voor het kwetsen van de LGBTQ-gemeenschap met zijn verhuizing naar Saoedi-Arabië, maar hij beschouwt spelen in de Golfstaat als ‘positief’.

Henderson, voormalig aanvoerder van Liverpool en een bekend voorvechter van homorechten, ontving scherpe kritiek toen hij in juli overstapte naar de Saudi Pro League.

In een interview met The Athletic verklaarde Henderson dat hij begrip had voor de frustratie en boosheid die op hem gericht waren.

Hij zei: “Ik bied mijn excuses aan. Het spijt me dat ik hen zo heb laten voelen. Maar als persoon ben ik niet veranderd.”

Henderson overwoog het dragen van regenboogveters om zijn steun aan LGBTQ-mensen te tonen, maar gaf aan dat hij de religie en cultuur in Saoedi-Arabië niet zou respecteren.

Hij benadrukte echter dat zijn verhuizing naar de Golfstaat, waar hij herenigd is met voormalig Liverpool-teamgenoot Steven Gerrard, positief is.

Henderson ontkende dat geld de drijfveer achter zijn overstap was en noemde de gerapporteerde salariscijfers van £700.000 per week te hoog.

Hij zei: “In mijn leven en carrière is geld nooit een motivatie geweest.”

Henderson voelde zich niet langer ‘gewenst’ bij Liverpool en werd aangetrokken door een nieuwe uitdaging, waarbij hij benadrukte dat Gerrard nooit over geld sprak, maar vooral over voetbal en het project om iets speciaals te bereiken en de competitie op te bouwen.

error: Kopiëren mag niet!