Samenwerking tussen Newmont Suriname en Nationale Ontwikkelingsbank ter ondersteuning van kleinschalige mijnbouwers in Pamaka

Newmont Suriname, LLC en de Nationale Ontwikkelingsbank van Suriname N.V. hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om kleinschalige mijnbouwers in Pamaka te ondersteunen via speciale kredietfaciliteiten. Dit initiatief is gericht op het versterken van de capaciteit van deze mijnbouwers en bevordert duurzame groei en economische inclusiviteit in de betrokken gemeenschappen. Het maakt deel uit van Newmont Suriname’s Artisanale en Kleinschalige Mijnbouw (ASM) strategie, die tot doel heeft de bestaansmiddelen van de Pamaka ASM-gemeenschap te herstellen en te versterken.

Als onderdeel van hun bredere programma voor alternatieve middelen van bestaan, streeft Newmont ernaar om ongeveer 200 kleinschalige mijnwerkers te helpen in het Merian-gebied. Dit programma omvat het Local Business Development Program, dat lokale ASM-ondernemers traint en hun capaciteit vergroot, waardoor winstgevende microondernemingen worden gestimuleerd en de lokale economie wordt ondersteund.

Dit partnerschap met de Nationale Ontwikkelingsbank van Suriname brengt financiële expertise en gemeenschapsontwikkeling samen om kleinschalige mijnbouwers te ondersteunen. Het doel is om hun ondernemerschap te versterken en daarmee bij te dragen aan economische inclusiviteit en duurzame ontwikkeling in de regio.

Onder deze samenwerking kunnen kleinschalige mijnbouwers leningen aanvragen tot $30.000 USD om hun bedrijfsplannen uit te voeren. Momenteel hebben 40 mijnbouwers uit de Pamaka-gemeenschap zich aangemeld voor het programma en ondergaan ze het selectieproces van de bank.

Door middel van leningen en begeleiding dragen Newmont en de Nationale Ontwikkelingsbank bij aan de economische groei van de regio en bevorderen ze een welvarende en duurzame toekomst. Dit initiatief onderstreept het streven van Newmont naar verantwoorde mijnbouwpraktijken en gemeenschapsontwikkeling als een integraal onderdeel van hun bedrijfsvoering.

error: Kopiëren mag niet!