Regering bespreekt Anti-Corruptiewet en btw in regeringsraadvergadering

De regering heeft woensdag 30 augustus in de regeringsraadvergadering (RRV) gesproken over de uitvoering van de belasting over de toegevoegde waarde (btw) en de Anti-Corruptiewet. 

Er is geconstateerd. dat de doelen voor de btw niet volledig zijn behaald. Om de doelstellingen alsnog te behalen zullen de huidige benaderingen grondig herzien moeten worden. Tegelijkertijd wordt er gewaakt voor de bescherming van het welzijn van de samenleving tegen de prijsstijgingen. 

Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning stelt dat de overgang van omzetbelasting van 12% naar 10% BTW, daadwerkelijk heeft geleid tot lagere belastingtarieven op producten.

De regering heeft in de strijd tegen corruptie een belangrijke stap gezet door het ontwerp-staatsbesluit ter uitvoering van artikel 9 lid 5 en artikel 11 lid 3 van de Anti-Corruptiewet goed te keuren. Dit besluit heeft betrekking op de Verklaring van Inkomen en Vermogen en het Register van Ontvangstbewijzen voor publieke functionarissen. 

Het onderwerp grondconversie is tenslotte ook behandeld. In de komende week zullen besluiten worden genomen die betrekking hebben op dit onderwerp.

error: Kopiëren mag niet!