President Santokhi fluit vicepresident terug: Eerst gesprek met Ramsaran over opschuiving 

Jubithana blijft langer aan als TCT-minister 

Vicepresident Ronnie Brunswijk tevens de voorzitter van de coalitiepartij ABOP is teruggefloten door president Chan Santokhi over zijn voorstel om minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) te laten opschuiven als nieuwe minister van Transport, Communicatie en Toerisme, TCT. President Santokhi heeft aangegeven dat het finale besluit door hem genomen zal worden na een gesprek met Ramsaran. 

De PL-topper is momenteel uitlandig, geeft de president aan. Hij nam in de afgelopen tijd al waar op TCT als minister ad-interim. President Santokhi wil weten of Ramsaran capabel is om TCT te draaien. Voorts gaf het staatshoofd aan dat huidige minister Albert Jubithana ook na 1 september zal blijven aanzitten. Jubithana heeft begrip gevraagd voor zijn vertrek en de exacte redenen zijn niet bekend geworden. Maar, volgens de president liggen die redenen in de persoonlijke sfeer.

Jubithana was voorgedragen door de ABOP. Hij zal nog aanzitten en de begroting voor het komend jaar afhandelen. Bjna alle ministeries zijn in de huidige regeertermijn verkaveld onder verschillende coalitiepartijen. Zo zijn departementen verdeeld tussen de ABOP, de VHP, PL en eerder de NPS. Dit leidt tot verschillende conflicten, waarvan de samenleving steeds de dupe wordt.

President Santokhi stelt dat er rekening gehouden wordt met de wensen van de vicepresident. Volgens Brunswijk zijn er al kandidaten in beeld gebracht voor de opvolging van Jubithana. Naar alle waarschijnlijkheid komt er nu een ABOP-kopstuk binnen als minister van SoZaVo.

error: Kopiëren mag niet!