Stijgende trend criminaliteit krijgt aandacht van Korps Politie Suriname 

De recente gevallen van moord, diefstal en andere strafbare feiten baart de gemeenschap heel veel zorgen. 

Persconferentie

De recente brute moorden waren voor de leiding van het Korps Politie Suriname aanleiding een persconferentie te houden. De persconferentie werd gehouden om de gemeenschap te informeren over de stand van zaken met betrekking tot de criminaliteit.

Ding skowtu e wroko?

Burgers vragen zich in gemoede af waar de agenten zijn wanneer de misdrijven worden gepleegd, en vooral wanneer het aankomt op het vervolgen van criminelen. Het Korps Politie Suriname deelde de pers mee dat er zowel preventieve als repressieve maatregelen worden getroffen om strafbare handelingen te voorkomen en dusdanig te onderzoeken wat de oorzaken zijn van recent gepleegde misdrijven om vooral herhaling van dergelijke handelingen te voorkomen.

Oorzaken geweld

De oorzaken van al de strafbare handelingen, maar in het bijzonder de misdrijven die de laatste tijd plaatsvinden, liggen in diverse sferen. Zo zijn er onder andere gevallen geweest die liggen in de relationele sfeer, andere gevallen die liggen in de sfeer van hebzucht, terwijl er andere gevallen zijn die gaan om buren- en familieruzies.

Overzicht periode 31 juli tot en met 20 augustus 2023

In totaal zijn er 426 aanhoudingen verricht in de periode 31 juli tot en met 20 augustus. Het aantal gevallen dat bekend is bij de politie (waarvan dossiers zijn opgemaakt) bedraagt in zijn totaliteit 312, terwijl de aantal  inverzekeringstellingen 219 bedraagt, voorts bedraagt het aantal roadblocks die gehouden zijn in deze periode: 393. In deze zelfde periode zijn in totaal 7 vuurwapens en 1 jachtgeweer in beslag genomen door de politie.

Voor wat betreft de verkeersovertredingen zijn het in de voornoemde periode:  

33 personen van wie hun rijbewijzen zijn ingevorderd. 

16 personen die de maximale snelheid hebben overschreden. 

8 aanrijdingen met als gevolg zware/lichte letsels.

6 mensen die reden onder invloed van alcohol. 

1 reed met een beschadigd /ongeldig rijbewijs.

1 persoon die artikel 7 rijwet (gronden om een motorrijtuig te mogen. 

1 aanrijding met dodelijke afloop. 

error: Kopiëren mag niet!