Burgers teleurgesteld over misleiding van informatiebeleid door vicepresident Brunswijk in Para-District

Burgers zijn verontwaardigd over de onjuiste informatie die vicepresident Ronnie Brunswijk via videobeelden heeft verspreid over de bouw van scholen en een internatencomplex in het district Para. De bouw van deze faciliteit, dat nu bijna voltooid is aan de Bouterse snelweg in Para, wordt ten onrechte gepresenteerd als een initiatief van de huidige regering.

In werkelijkheid is dit project geïnitieerd door de vorige regering. Hoewel het positief is dat de huidige regering het plan heeft voortgezet, is het teleurstellend dat zij zichzelf als de initiatiefnemers presenteren. Dit brengt verwarring en misleidt de burgers.

Het is belangrijk dat politici eerlijk zijn met het volk en de juiste informatie verstrekken. Het verspreiden van onjuiste informatie kan leiden tot wantrouwen jegens de regering en haar beleid. Het is van groot belang dat de waarheid wordt verteld en dat de verantwoordelijkheid voor projecten op de juiste plek wordt gelegd.

Het is alleen eerlijk, dat de huidige regering de opening van de scholen en het internaat aan het publiek presenteert, aangezien zij verantwoordelijk zijn voor de afronding van het project. Maar het is ook belangrijk om de inspanningen van de vorige regering te erkennen en hun positieve bijdrage aan dit project niet te negeren.

De burgers van Para verdienen eerlijke en transparante informatie van hun leiders. Het is essentieel dat politici verantwoordelijkheid nemen voor hun woorden en zorgvuldig communiceren met het volk. Het verspreiden van onjuiste informatie draagt niet bij aan het opbouwen van vertrouwen en het bevorderen van het algemene welzijn van de samenleving. Het is tijd voor politici om de waarheid te respecteren en te omarmen, en de burgers de waarheid te bieden die ze verdienen.

Terugblik :

Het project in Hannover en Moengotapoe dat momenteel wordt uitgevoerd, is geïnitieerd onder het presidentschap van Bouterse. Het planningsproces werd uitgevoerd in samenwerking met Ignaz Ahmadali, waarna de toenmalig minister van Financiën (Hoefdraad) een financieringsverzoek indiende bij de IsDB.

Na overleg en onderhandelingen over de voorwaarden werd het project een jaar later goedgekeurd. Vervolgens vond er een internationale competitieve aanbesteding plaats in 2019, waarbij een Turks bouwbedrijf als winnaar uit de bus kwam.

Het Surinaamse aannemingsbedrijf RCM, Raghoebarsingh Construction Maatschappij, was echter niet tevreden met de beslissing van de IsDB om het Turkse bedrijf MT Yapi het project te laten uitvoeren. Als gevolg hiervan startte RCM een rechtszaak vanwege vermeende corruptie. Dit proces duurde ongeveer een jaar, tot november 2020. In 2021 kon eindelijk met de uitvoering van het project worden begonnen.

Op verzoek van de vicepresident om een deel van het project in Moengotapoe te laten bouwen, vond er overleg plaats met de IsDB.

Uiteindelijk stemde de IsDB ermee in dat een deel van het project in Moengotapoe kon worden uitgevoerd, onder de voorwaarde dat het oorspronkelijke goedgekeurde budget niet zou worden gewijzigd.

Eventuele extra kosten, zoals mobilisatie- en huisvestingskosten voor werknemers en materiaalkosten, zouden ten laste van de nationale begroting komen.

Zo wordt het project zowel in Hannover als in Moengotapoe uitgevoerd en zal het naar verwachting eind augustus 2023 worden afgerond.

Dit project werd geïnitieerd tijdens de regering van Bouterse en wordt uitgevoerd tijdens de regering van Santokhi-Brunswijk. Dit laat zien dat het beleid van een land continuïteit kent, ongeacht welke politieke partij aan de macht is. De leningen en financiering van projecten worden namelijk betaald door het land ten behoeve van de gehele bevolking.

error: Kopiëren mag niet!