US Open overzicht – Djokovic, Swiatek en Gauff bereiken de derde ronde ondanks de hitte.

Novak Djokovic en Iga Swiatek behaalden duidelijke overwinningen en gingen door naar de derde ronde van de US Open. Ze streden niet alleen tegen hun tegenstanders, maar ook tegen het plakkerige weer met een temperatuur van 29 graden Celsius – de warmste dag van het toernooi tot nu toe. Djokovic, als tweede geplaatst, won met 6-4, 6-1, 6-1 van Bernabe Zapata Miralles uit Spanje. Swiatek, de best geplaatste titelverdediger uit Polen, versloeg Daria Saville uit Australië met 6-3, 6-4.

Stefanos Tsitsipas, de zevende geplaatste speler, leed een grote nederlaag in de tweede ronde tegen de Zwitserse kwalificatiewedstrijdspeler Dominic Stricker met 7-5, 6-7 (2), 6-7 (5), 7-6 (6), 6-3. Tsitsipas is de op één na hoogste reekshoofd die aan de mannenkant wordt uitgeschakeld. Nummer 6 Coco Gauff won met 6-3, 6-2 van de 16-jarige Russische Mirra Andreeva en benaderde het net met succes. Ze zal het opnemen tegen Elise Mertens uit België in de volgende ronde.

Karolina Muchova en Belinda Bencic wonnen respectievelijk met 6-3, 6-3 en 6-3, 6-3. In de nachtsessie op Ashe zal Frances Tiafoe het opnemen tegen Sebastian Ofner, gevolgd door Caroline Wozniacki tegen Petra Kvitova, die als elfde is geplaatst.

error: Kopiëren mag niet!