“Hoe stuur ik de kinderen compleet het nieuwe schooljaar in met weinig inkomen?”

Het kopen van schoolbenodigdheden voor het nieuwe schooljaar is vaak een leuke ervaring voor kinderen. Maar, sommige ouders zijn aan het overwegen of zij alle schoolbenodigdheden wel kunnen voldoen voor de school begint. Conny, die naar een paar agenda’s aan het kijken was, geeft tijdens een gesprek met Dagblad Suriname aan, dat zij naar de spullen kijkt maar niet weet hoe zij alles zal voldoen. Zij heeft vier kinderen waarvan een naar de tweede MULO is gegaan en de andere twee naar de derde klas over zijn. Haar jongste begint van het jaar ook met de school dus zij heeft haar handen vol.

“Als moeder ga ik mijn best doen alles te doen voor mijn kinderen en het beste te geven, maar ik zit mij af te vragen van hoe ik het eigenlijk moet doen. Mijn man helpt natuurlijk een handje mee, maar dan nog komen wij niet uit.”

Conny geeft verder aan dat zij enkele spullen al heeft gekocht voor de vakantie begonnen was, maar niet weet hoe zij de resterende spullen gaat kopen. “Alleen aan schooltassen en schoolschriften en de andere benodigdheden voor de schooltas voor de drie kinderen is op meer dan SRD 7.000 gekomen. Voor de jongere kinderen heb ik een dozijn schriften nog goedkoop kunnen vinden, maar voor mijn oudste dochter komt een dozijn op SRD 600. Je kan geen dunne schriften kopen, dus ik besloot daarnaast ook een map te openen en mapblaadjes. Het kwam dus goedkoper uit, maar dan nog is alles duur uit gekomen. Ik kreeg geld van mijn man en had daarnaast ook van mezelf en ging met de bedoeling alles in een keer te kopen, maar ik werd zelf ook verrast. Ik ben naar ongeveer vier tot vijf winkels gegaan om de prijzen te vergelijken. De kleren heb ik nog niet gekocht en schoenen en merk dat voor een kind ik al SRD 3.000  moet hebben om dat te doen”, aldus Conny.

“Een pata is bijna SRD 800, schoen 300, broeken 800. een stel ga je niet kunnen kopen en drie schoolhemden, SRD 475, en heb je ook de gym kleding. Dit alles is slechts voor een kind, ik weet helemaal niet hoe mijn man en ik dat zullen kunnen voldoen. De vakantie is net begonnen en wij hebben daarnaast ook veel moeten uitgeven aan voeding en lekkernij, dus ik weet helemaal niet of wij de kinderen compleet kunnen sturen voor het nieuwe schooljaar.”

TM

error: Kopiëren mag niet!