Raksha Bandhan – het festival van zuivere relaties.

Raksha Bandhan herinnert ons aan de relatie van zuivere liefde tussen de ziel en de Allerhoogste Ziel, die liefde welke het hart heelt en ons weer terug leidt naar onze originele en complete zelf.

Innerlijke zuiverheid is niet alleen dat wat beleefd wordt door de zintuiglijke organen, maar het is die zuiverheid, waarbij het pure bewustzijn van wat we van oorsprong zelf zijn, volledig vrij wordt van alle obstructieve energieën oftewel de ondeugden, van zowel het heden als het verleden. De oorsprong van elkeen is puur. En alles wat we denken, zeggen en doen dat indruist tegen deze pure energie creëert onvrede en onrust. 

Elke ondeugd zal ons iets doen verliezen. Door boosheid, hebzucht, afgunst, welke ondeugd dan ook, raken we ons zelfrespect kwijt en verliezen we onze natuurlijke gevoelens van o.a. liefde en vrede. Onze innerlijke kracht neemt af; het is alsof we altijd aan de verliezende kant zijn.

Zuiverheid daarentegen brengt de verworvenheden van o.a. vrede, liefde, kracht, innerlijke stabiliteit en geluk met zich mee. 

Zuiverheid is ware vrijheid die ons vooruit laat gaan, terwijl bindingen door de ondeugden en uit het verleden ons achteruit brengen of een halt toe roepen. Waar er zuiverheid is, is er een innerlijk gevoel van lichtheid. Want alles wat zuiver is, is ook heel licht. Denk maar eens aan 24 karaat goud, waarin er geen of een minimum aan vermenging is. Je kunt ook zien wanneer alle stofdeeltjes uit onzuiver water worden gehaald, hoe dan de smaak ervan verandert en het een andere uitwerking op ons totale welzijn heeft. 

Evenzo, wanneer we alle obstructieve energieën in ons verwijderen, komen we dichterbij onze innerlijke zuiverheid, van waaruit gelukzaligheid spruit; de hoogste vorm van geluk dat van nature in ons zit en onafhankelijk is van het materiële. De obstructieve energieën vormen een blokkade in de natuurlijke flow van deze spirituele energieën. Zuiverheid brengt lichtheid, waardoor we weer eens die hoogste vorm van energieën kunnen ervaren. 

De methode om dit te kunnen ervaren is zelfrealisatie: het diepe besef dat elkeen van oorsprong een puur spiritueel wezen is. En dat de connectie met de Bron van Licht en Kracht de kracht geeft om dit weer tot expressie te kunnen brengen.

Fijne Raksha Bandhan

Brahma Kumaris Spirituele Organisatie 

error: Kopiëren mag niet!