Remie Tarnadi roept ouders Coronie op hun schoolgaande kinderen te blijven stimuleren

Het Assembleelid Remie Tarnadi (NDP) uit Coronie roept ouders uit zijn district op om de hoop niet te verliezen en hun schoolgaande kinderen te blijven stimuleren, motiveren en begeleiden. Vorige week tijdens de debatten in de Nationale Assemblee over de actuele situatie in het onderwijs, stak de parlementariër de ouders een stevige riem onder het hart. Dat deed hij naar aanleiding van de slechte examenresultaten van leerlingen van de LBO en MULO in het district. Hij vindt het jammer dat zaken worden veralgemeniseerd en  zelfs de spot mee wordt gedreven op social media.

Het is niet correct naar leerkrachten toe die dagelijks afreizen vanuit Nickerie en plaatselijke leerkrachten die gekozen hebben om hun krachten in de districten te geven. Ook is het niet correct  naar de ouders toe, die dagelijks “struggelen” en de eindjes aan elkaar proberen  te knopen om hun kroost naar school te sturen en ook de kinderen die hun beste beentjes voorzetten.

Als oud-leerkracht en oud-schooldirecteur van de MULO in het district vindt Tarnadi dat het lang geen ramp is wanneer voor de eerste maal nul procent direct geslaagden zijn op de LBO-school. Het is algemeen bekend dat het onregelmatig schoolbezoek vanwege de Corona-pandemie en het doorstromingssysteem met alles daaromheen het onderwijs- en leerproces parten hebben gespeeld. De onderwijsvernieuwing is nog steeds pending. 

Aandacht voor situatie

Tarnadi vroeg in het parlement ook aandacht voor de algemene onderwijssituatie in Coronie. Zo wilde hij weten waarom de waarnemend directeur van de MULO-school is gemuteerd. Naar zijn weten heeft een aantal leerkrachten mutatie aangevraagd. Volgens hem moet er juist gewerkt worden aan een klimaat om welwillende leerkrachten te behouden. Er zijn al niet voldoende leerkrachtenwoningen voor gedetacheerden, en de huidige verkeren in deplorabele staat.

Bij het LBO in Coronie zijn er slechts 2 technische -, 1 dienstverlenende – en een schakelklas NATIN/NBO aanwezig. Hoe staat het verder met de lokaliteiten, vakleerkrachten en de benodigde materialen, vraagt het assembleelid zich af. Hij gaat ervan uit dat er geëvalueerd wordt en dat er gewerkt zal worden aan de tekortkomingen.

SS

error: Kopiëren mag niet!