Koelbloedige moord

Een man is op zondagavond koelbloedig neergeschoten bij een eethuis op het terrein van de Saoena markt. Op videobeelden die viraal zijn gegaan, is te zien dat een man heel rustig naar een persoon loopt, waarvan het bovenste deel van zijn lichaam geen kledingstuk had en ongewapend was.

De dader loopt beheerst en rustig en vuurde van dichtbij enkele schoten af, ook toen het slachtoffer al op de grond lag.

Het leek sterk op een maffiascene die ongebruikelijk is voor het land. Vooralsnog beweren mensen dat dit geen daad van een Surinamer kan zijn geweest en eerder van iemand is die niet van Surinaamse komaf is.

Deze stelling wordt gebaseerd op de aard van de misdaad. Er wordt ook gezegd dat het slachtoffer een “zwerver” was.

Op de locatie waar de daad is gepleegd, is ook een Venezolaanse vlag te zien, wat het vermoeden met zich meebrengt dat het een locatie is waar Venezolaanse gemeenschappen samenkomen.

Dit alles blijft nog een vermoeden. Bij zo’n koelbloedige misdaad, als die gepleegd is door een buitenlander waarvan de redenen nog onbekend zijn, is de kans groot dat die persoon het land al heeft verlaten. Als dat niet het geval is en de persoon bevindt zich in het land, zal de politie hem zeker arresteren. De beelden laten ook zien dat de dader kalm terugloopt naar een locatie waar meerdere mensen aanwezig waren, die hem zeker kunnen identificeren, maar omdat ze op het moment van de daad ook niets hadden gemerkt.

error: Kopiëren mag niet!