Minister Orie: “We zijn niet bezig mensen te criminaliseren”

In de “gevoelige” kwestie rond vermeende ongeregeldheden rond schoolvervoer bij het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC), zegt minister Henry Orie dat hij niet bezig is mensen te criminaliseren. Het is gewoon een HRM-vraagstuk.” Er worden op het ministerie orde op zaken gesteld. Sommige afdelingen en producten lopen zaken niet goed, en het is een normale management verantwoordelijkheid van de minister als hoogste gezag op het ministerie om een aantal maatregelen te nemen. In dit verband zijn enkele topfunctionarissen op het ministerie ontheven. Mensen zijn niet ontslagen, en er wordt bekeken hoe ze anders ingezet zullen worden. 

Tijdens de openbare vergadering van de Nationale Assemblee afgelopen vrijdag over de actuele situatie binnen het onderwijs, had NPS-fractieleider Gregory Rusland geen goed woord over voor het feit dat functionarissen in de kwestie rond schoolvervoer gecriminaliseerd worden. Rusland sprak ook over rancune.

Minister Orie vindt het jammer dat op social media personen worden gecriminaliseerd. Het ministerie heeft echter hiermee niks mee te maken.

Tijdens de vergadering overhandigde Gregory Rusland naar aanleiding van opmerkingen van Stephen Tsang (NDP) over “friends and family” beleid rond schoolvervoer, een lijst met 850 namen van personen die  het schoolvervoer verzorgen. Daar zouden er de afgelopen 2½ jaar 25 tot 50 nieuw zijn bijgekomen. Het gros van de lijst  van schoolvervoerders dateert dus van de periode voor 2020. Rusland doet een beroep op de minister de lijst te publiceren.

SS

error: Kopiëren mag niet!