Gebrek aan integriteit en prestatie gedrevenheid bij ambtenaren 

Hoe vaak is het niet voorgekomen, vooral in het verleden, dat ambtenaren onder werkstress en/of bedreigingen taken uitvoeren waarvan ze weten dat ze incorrect zijn?

Ze dragen deze last van pijn met zich mee in hun leven, wetende dat het nadelig is voor het volk. Enkel omdat ze weten dat niemand hen zal beschermen als ze als klokkenluider optreden. Hierdoor kunnen ze zelfs hun baan verliezen en wordt hun gezin de toekomst ontnomen.

Ambtenaren die braaf meewerken aan het incorrecte krijgen vervolgens een bevoorrechte positie binnen het systeem, omdat ze gezien worden als zwakke lammetjes. Het kan ze niets schelen, aangezien hun promotie voorrang krijgt boven het landsbelang.

Deze trend is naar alle waarschijnlijkheid al jarenlang aan de gang met grote schade voor het land als gevolg. Ambtenaren weten maar al te goed dat niet de prestaties beloond worden, maar eerder de loyaliteit.

Binnen de overheid hebben de machthebbers juist de ambtenaren nodig om het voorafgaande papierwerk te verrichten. In veel gevallen is zelfs de handtekening van de machthebber nodig om zaken af te ronden.

Ook de Nationale Assemblee zou de controle moeten uitvoeren, maar zij maakt deel uit van hetzelfde loyale systeem in plaats van het prestatiesysteem.

Hierdoor hebben we een zwakke overheid met gebrekkige diensten.

Het is ook van belang, dat Assemblee haar rol speelt in het controleren van de ambtenaren en het waarborgen van de juistheid en eerlijkheid van het werk dat zij leveren.

Dit betekent dat zij niet alleen onderdeel moeten zijn van het loyale systeem, maar ook hun verantwoordelijkheid moeten nemen om ervoor te zorgen dat er daadwerkelijk prestaties worden geleverd in plaats van alleen loyaliteit.

Het is tijd om dit patroon te doorbreken en te streven naar een overheid die gebaseerd is op prestatie en integriteit. Alleen op deze manier kan ons land groeien en bloeien, en kunnen we zorgen voor een toekomst waarin correct handelen en het algemeen belang voorop staan.

error: Kopiëren mag niet!