Op weg naar Toerisme Maand: Een oproep tot bewustwording, liefde voor eigen land en duurzame investeringen 

Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme heeft een opmerkelijke aankondiging gedaan die de harten van velen zal raken: de maand september is officieel uitgeroepen tot de “Toerisme Maand”. Deze aankondiging komt voort uit een diep verlangen om bewustzijn te creëren, liefde voor het eigen land aan te wakkeren en vooral, de dringende noodzaak te inspireren voor meer doelgerichte investeringen die zowel mensen, de planeet als welvaart ten goede komen. 

Doelstellingen van de Toerisme Maand: Bewustwording en Liefde voor Eigen Land De Toerisme Maand is een baanbrekende stap om een bredere samenleving bewust te maken van de rijkdommen die ons eigen land te bieden heeft. Het is een uitnodiging aan een ieder om de schatten van ons land te verkennen en te waarderen, om te ontdekken wat voor ons ligt voordat we verder kijken. 

De focus ligt niet alleen op het aantrekken van buitenlandse bezoekers, maar ook op het versterken van de band tussen de eigen bevolking en hun erfgoed, natuur en cultuur. Thema: “Inspire the Need for More and Better Targeted Investments for People, Planet and Prosperity” 

De kern van deze Toerisme Maand ligt in het krachtige thema: “Inspire the Need for More and Better Targeted Investments for People, Planet and Prosperity”. Dit thema onderstreept de roep om duurzame investeringen die niet alleen economische voordelen opleveren, maar ook zorgen voor het welzijn van de bevolking en het behoud van onze kostbare natuurlijke hulpbronnen. Het is een oproep aan zowel de overheid als de particuliere sector om te investeren in projecten die een positieve impact hebben op mens, planeet en welvaart. Wereld Toerisme Dag: De Suriname Show 

Een van de hoogtepunten van de Toerisme Maand is de viering van de Wereld Toerisme Dag op 27 september. Op deze speciale dag wordt de “Suriname Show” georganiseerd, waarbij diverse districten, culturele en etnische groeperingen zich verenigen om de overvloedige natuurlijke schoonheid en culturele diversiteit van Suriname te presenteren. Dit evenement is een prachtige gelegenheid om de wereld te laten zien wat ons land te bieden heeft en om trots te zijn op onze eigen identiteit. 

Districten nemen het voortouw in toeristische activiteiten 

Elk district zal zijn eigen toeristische activiteiten ontplooien gedurende de Toerisme Maand. 

Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme werkt nauw samen met zowel de publieke als private sector om een toerisme kalender te creëren, waarin alle geplande activiteiten worden opgenomen. Organisatoren van toeristische evenementen worden aangemoedigd om hun activiteiten in te dienen via de officiële website Suriname.travel of via de districtscommissaris van het betreffende district. 

Met de lancering van de Toerisme Maand wordt een nieuw hoofdstuk ingeluid in de reis naar een duurzame, bewuste en welvarende toekomst voor Suriname. Het is een kans voor ons allen om samen te werken aan de groei van het toerisme, terwijl we onze rijke culturele erfenis koesteren en tegelijkertijd zorgen voor een evenwichtige balans tussen mens, planeet en welvaart. Laten we met enthousiasme en vastberadenheid deze maand omarmen en ons verbinden aan de visie van duurzaamheid en groei voor onze geliefde natie.

error: Kopiëren mag niet!