Weer late uitbetaling schoolvervoerders

Schoolvervevoerders die aangesloten zijn bij de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS) beklagen zich er weer over dat ze voor deze maand nog niet uitbetaald zijn. Normaliter krijgen ze uiterlijk de 10e van de maand uitbetaald voor verleende diensten over de voorgaande maand. De maand augustus loopt bijna ten einde en ze zijn nog niet uitbetaald. Los van de betaling over juli moeten de schoolvervoerders ook nog wat tegoeden die ze bij het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) hebben, uitbetaald krijgen. 

Vernomen wordt dat minOWC de stukken tijdig heeft gestuurd naar het ministerie van Financiën. Daar schijnt de afhandeling vertraging op te lopen. OBS-bestuurslid Mirka Kalloe zegt dat het gelukkig nu vakantie is. Anders zou het schoolvervoer niet gegarandeerd zijn. De vakantieperiode gebruiken de bushouders om de nodige onderhoud reparaties aan hun bussen verrichten. De late uitbetaling zorgt in dat opzicht voor  stagnaties.  

Er zijn in totaal 800 bus- en boottrajecten in het land waarover dagelijks scholieren naar en van school worden vervoerd. De trajecten worden onderhouden door ongeveer 250 bushouders en 100 boothouders.

SS

error: Kopiëren mag niet!