Wan Okasi eist onmiddellijke actie voor late uitbetaling uitkering aan mensen met een beperking

Wan Okasi, de belangenorganisatie voor personen met een beperking, uit haar diepe bezorgdheid en ongenoegen over de voortdurende vertragingen in de financiële uitkeringen aan mensen met een beperking voor de maand augustus. Deze ernstige nalatigheid van het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting is volstrekt onaanvaardbaar, zo laat de organisatie weten.

“Traditiegetrouw wordt de uitkering rond de twintigste van de maand gestort. Echter, het is met teleurstelling vastgesteld dat deze cruciale steunmaatregel wederom niet is nagekomen, waardoor de uitkering achterwege blijft voor degenen die er recht op hebben. Het lijkt bijna een gewoonte te worden om de meest kwetsbaren in onze samenleving in de kou te laten staan”, aldus Wan Okasi.

“Het gebrekkige en ontoereikende communicatiebeleid van het ministerie draagt bij aan de chaos en onzekerheid onder de doelgroep. Herhaaldelijk hebben wij als Wan Okasi verzocht om tijdige en transparante informatie in het geval van vertragingen in de uitbetaling. Onze smeekbeden lijken echter tevergeefs, omdat het ministerie volhardt in zijn nalatigheid.’

De organisatie schrijft zich nu rechtstreeks tot de president te wenden en vraagt hem dringend om onmiddellijk en doortastend in te grijpen in het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. De misstanden binnen dit ministerie zijn, aldus WanOksai, talrijk en schadelijk voor degenen die afhankelijk zijn van hun ondersteuning. Verschillende kwetsbare groepen zijn de dupe van het onvermogen van het ministerie om effectief te functioneren.

Wan Okasi eist dat de uitkeringen aan de doelgroep nu worden overgemaakt. “Als deze oproep opnieuw wordt genegeerd, zijn wij genoodzaakt om de getroffen burgers aan te moedigen naar het ministerie van Sociale Zaken te gaan en verantwoording te eisen. Deze situatie kan niet langer voortduren.”

“Het is onacceptabel dat de mensen die al onder de armoedegrens leven, ook nog eens moeten lijden onder de willekeurige achterhouding van hun rechtmatige uitkeringen, zonder enige vorm van verontschuldiging van de overheid zelf”, zo schrijft belangenorganisatie Wan Okasi.

error: Kopiëren mag niet!