48 hennep “warme jonko’s”

Tussen 2017 en 2020 werden in totaal 48 vergunningen verstrekt voor industriële en medicinale hennep onder de vorige regering. Veel van de aanvragers hadden echter geen serieuze plannen en waren vooral geïnteresseerd in het maken van geld. 

Helaas is er niets van gekomen, aangezien deze mensen geen financiële middelen hadden en eigenlijk slechts onbetrouwbare individuen waren die rondom de regering Bouterse opereerden. Ze dachten dat ze deze vergunningen konden doorverkopen, net zoals velen hebben gedaan met concessies voor goud en hout.

Er was geen wettelijke basis en uiteindelijk zijn alle vergunningen vervallen. Niemand heeft hierover geklaagd, omdat het simpelweg dubieuze mensen waren die in de schaduw van het land opereerden. Pas wanneer er lawaai wordt gemaakt, worden hun namen en frauduleuze bedrijven zichtbaar.

De NDP-fractie moet verantwoording afleggen over hoe deze poging tot grootschalige fraude heeft kunnen plaatsvinden, aangezien zij deel uitmaakten van de regering destijds. Het is jammer dat er geen onderzoek is gedaan naar deze vorm van fraude en dat er geen vervolging heeft plaatsgevonden. Hierdoor gaan “criminelen” vrijuit en zullen ze het zeker weer proberen.

error: Kopiëren mag niet!