17-jarige recidivist door buurtbewoners bij poging woninginbraak in de kraag gevat

De 17-jarige recidivist R.C. is dinsdagmiddag 22 augustus kort na een inbraak door buurtbewoners van het ressort Santo Boma op een adres aan de Verlengde Welgedacht C weg aangehouden. Hierna werd de verdachte overgedragen aan de politie van het bureau Santo Boma die na de melding naar de locatie gingen voor onderzoek.

R.C. wordt ervan verdacht op diezelfde dag samen met een kompaan een inbraak te hebben gepleegd. Het voorlopige onderzoek van de politie heeft uitgewezen, dat de verdachten de woning via de voorkant hebben benaderd en na de achterdeur te hebben open gebroken zich toegang tot de woning hebben verschaft. 

De jeugdige verdachte R.C. die op de uitkijk stond, zag plotseling een voertuig het terrein oprijden en stelde zijn kompaan, die op dat moment in dat huis was, daarvan op de hoogte. R.C. werd toen door de buurtbewoners omsingeld en zijn kompaan kreeg de kans om te vluchten met medeneming van grote geldbedragen in SRD’s en Euro’s en een gaspistool. De andere goederen die waren klaargezet konden niet buit worden gemaakt, aangezien zij verhinderd zijn door de alerte buurtbewoners. 

Het vermoeden bestaat dat de verdachten door een personenauto waren afgezet. Aan de aanhouding van de voortvluchtige kompaan wordt gewerkt.

Gelet op de jeugdige leeftijd van de verdachte, die een recidivist blijkt te zijn, is hij overgedragen aan de politie van Jeugdzaken. Na overleg met het Openbaar Ministerie is hij ingesloten in het Jeugd Doorgangscentrum te Opa Doeli.

error: Kopiëren mag niet!