Komend schooljaar 35 leerlingen per klas

Er heerst een drukte van jewelste op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Het voorbereiden en organiseren van het schooljaar 2023-2024 is een hele kluif. Het is een tijdrovende en ingewikkelde boel.

Veeleisend

Schooldirecteur: “De vakantie is ingegaan voor scholieren en studenten. Schooldirecties hebben echter nog heel wat af te ronden. Het ministerie van Onderwijs is veeleisend. De administratie van de school moet gaaf zijn. Al het benodigde om een goede start van het komend schooljaar te garanderen moet op z’n plaats zijn.”

“Het komend schooljaar wordt voorbereid. Gedurende wat genoemd wordt de vakantieperiode, zijn er tussen het ministerie en schooldirecteuren werkbesprekingen en commissievergaderingen geprogrammeerd.”

Onderwijsinspectie 

“De leerstof is een punt van bespreking waarmee de Onderwijsinspectie zich bezighoudt. Technische en andere diensten hebben ook het een en ander op hun bord. Schoolleiders en directeuren worden erbij betrokken. Het is de drukste tijd van het jaar op het ministerie.”

Klassenformatie

“Los van onderhoud en reparatie aan scholen die er fysiek niet zo best uitzien, kleven er tal van haken en ogen aan het onderwijs. Klassenformatie is een heet hangijzer. Directeur Algemeen Vormend Onderwijs Sherida Zaalman-Bergraaf heeft een beslissing genomen in een moeilijke situatie.”

Recht op onderwijs

“Schoolleiders van basisscholen en directeuren van scholen voor Voortgezet Onderwijs op Juniorenniveau, zijn op de hoogte gebracht, dat de klassenformatie voor basisscholen is vastgesteld op minimaal 35 leerlingen per klas. Scholen voor voortgezet onderwijs moeten het doen met 30. De aantallen zijn vastgesteld om het recht op onderwijs van elk Surinaams kind in te vullen.”

HD

error: Kopiëren mag niet!