Uitgestelde zitting Constitutioneel Hof gaat vandaag door

Het Wetboek van Strafvordering S.B 1977 no.94 zoals laatstelijk gewijzigd bij S.B 2004 no.115, zal door de Constitutioneel Hof zoals aangegeven staat in een convocatie van het Hof, openbaar ingaan op het wel of niet in strijd zijn met de Grondwet, het Internationale verdrag inzake Burger- en Politieke Rechten (IVBPR) en het Amerikaans Verdrag inzake de Rechten van de Mens (AVRM)

Eerder werd door het Constitutioneel Hof bekendgemaakt dat er vanwege overmacht een verschuiving plaats zou vinden en dat er een andere datum aangegeven zou worden. Het gaat om de zaak van  ex-minister van Financiën Gillmore Hoefdraad, waarbij volgens de raadsmannen sprake zou zijn van een dubbele vervolging tegen de ex-bewindsman.

Ook de artikelen die aangeven dat de afwezigheid van de ex-minister  op de terechtzitting die gevolgen konden hebben voor hem zullen getoetst worden door het Constitutioneel Hof.

De voortgang van de recent afgelaste zitting van het Constitutioneel Hof zal vandaag plaatsvinden, woensdag 23 augustus.

error: Kopiëren mag niet!