Flora bezit veel damtalenten 

In de woonwijk Flora werd zondag 19 augustus een jeugddamtoernooi gehouden met veel damtalenten met 5 ronden per deelnemer in een Zwitsers toernooisysteem. 

Er namen 20 jongens en meisjes deel aan dit toernooi, waarvan de jongste een jongen was van 8 jaar en de oudste een jongen van 16 jaar. Dit toernooi volgde als welverdiende afsluiting voor de jeugdigen die in een tijdspanne van 2 weken een cursus “basiskennis voor beginners” hebben gevolgd, verzorgd door Internationaal Groot Meester Guno Burleson. Deze activiteiten vonden plaats in het gebouw van stichting Albuflo. 

Er werd slechts één toernooi onder deze 20 jeugdigen afgewerkt dat goed was voor 3 prijzen voor de besten in de leeftijdscategorie 13 tot en met 16 jaar en 3 prijzen voor de leeftijdscategorie 12 jaar en jonger.

De 16-jarige Harvey Ristie schreef de kampioenstitel op zijn naam, dankzij meer wedstrijdervaring en een grotere alertheid gedurende de partijen. In dezelfde leeftijdscategorie van kampioen Ristie werd David van Halen semi-kampioen en was gedurende het toernooi een groot gevaar voor de kampioen. 

Gyan Springer mocht zich demi-kampioen noemen in deze groep van 13-16 jaar en heeft met zijn optreden laten zien ook aanspraak te kunnen maken op de kampioenstitel in een volgend toernooi. 

In de categorie 12 jaar en jonger was de prestatie van het zeer gemotiveerd talent Nazaree Schipper (12 jaar) enigszins voorspelbaar. Schipper behaalde de kampioenstitel in zijn leeftijdsgroep en werd in het algemeen klassement gedeeld eerste in punten en op weerstandpunten semi-kampioen. Weerstandpunten zijn het puntentotaal van al je tegenstanders dat je niet in de hand hebt.De 12 jarige Dimar van Niel kroonde zich tot semi-kampioen van de groep 12 jaar en jonger en zal naar verwachting van velen weer in de prijzen vallen in een volgend toernooi. Tyrone Blank (10 jr) was volop in de race voor een grotere prijs maar had de wind niet echt mee en moest genoegen nemen met het demi-kampioenschap in de groep 12 jaar en jonger. 

Minstens 10 van het aantal deelnemers heeft bewezen talenten te zijn die met veelvoudige training en zelfstudie kunnen uitgroeien tot veelbelovende toppers. De hoop wordt uitgesproken dat de overheid en het bedrijfsleven jeugddamtalenten van de verschillende buurten ondersteunt met het aanbieden van waardevolle prijzen, consumptie en trainingsmateriaal. 

(Foto: Van links naar rechts: Dimar van Niel, David van Halen, kampioen Nazaree Schipper, kampioen Harvey Ristie, Tyrone Blank, Gyan Springer)

error: Kopiëren mag niet!