Piloten Caribbean Airlines moeten van rechter onmiddellijk weer aan het werk

Caribbean Airlines (CAL) heeft van de rechtbank op Trinidad & Tobago een bevel gekregen, dat piloten opdraagt om onmiddellijk weer aan het werk te gaan en zich niet ziek te melden, zo bericht Trinidad Express. 

Advocaten die CAL vertegenwoordigden, dienden op 20 augustus een noodbevel in op grond van de ‘Industrial Relations Act’ bij de Industrial Court, dat maandag rond 01.30 uur werd verleend.

De rechtbank oordeelde dat de zaak ernstig was en dringende interventie rechtvaardigde.

Er was lokale en internationale chaos bij CAL-passagiers die zondagochtend plotseling ontdekten dat hun vluchten zonder duidelijke reden werden vertraagd of geannuleerd. In totaal werden 37 vluchten geannuleerd.

In een reeks persberichten beschreef CAL het probleem als afkomstig van “beperkingen van de cockpitbemanning”, nadat veel piloten zich ziek hadden gemeld drie uur voordat ze het bevel moesten voeren over hun vliegtuig tussen Trinidad en Tobago, en tussen Trinidad en Guyana, verschillende eilanden en Noord-Amerika..

De Trinidad and Tobago Airlines Pilots Association (TTALPA) ontkende zondag in een verklaring dat zij stakingsacties had ondernomen en verklaarde dat het haar niet was toegestaan dergelijke vakbondsacties te ondernemen, omdat het een essentiële dienst is.

De vereniging zei dat “haar leden blijven vliegen met veiligheid en het beste belang voor ogen”.

error: Kopiëren mag niet!