Prijzen in de winkels houden president Santokhi ‘s avonds wakker….

Als er iets is dat president Chan Santokhi ’s avonds wakker houdt, dan zijn het de prijzen in de winkels wel. Zo zei het staatshoofd onlangs. Volgens hem is dit een grote uitdaging. De koopkracht van de mensen is een issue. De regering focust daarom nu op microniveau. “Het geld in uw portemonnee”, aldus de president.

Volgens president Santokhi gaat de uitrol van de sociale programma’s van de regering niet volgens wens. Ook prijzencontrole is een grote uitdaging. De Economische Controle Dienst is niet opgewassen tegen prijsopdrijvingen in het land. Oud-minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap & Technologische Innovatie (kortweg EZ) sneuvelde al gauw, mede doordat de prijscontrole slecht verliep. 

Volgens een enige tijd geleden gehouden online poll van Dagblad Suriname blijkt dat twee op drie personen ontevreden is met het beleid van de regering. Ruim 700 mensen deden mee aan de poll. Zij reageerden op de vraag; Denkt u dat de huidige regering de goede kant op gaat om de bevolking van het land ten goede te komen? De uitkomsten waren: Nee (65%, 460 Stemmen) en Ja (35%, 251 Stemmen). 

President Santokhi geeft aan dat de economie goed op het traject van gezondmaking ligt. “Er zijn uitdagingen en beperkingen; vooral met de randvoorwaarden van het IMF-programma waarmee wij werken, maar we hebben ervoor gezorgd dat wij die maatregelen aangaan.” Echter trekken weinigen zich er wat van aan. De kosten van het dagelijks leven zijn voor het gros van de bevolking ondragelijk en een constante bron van stress. 

error: Kopiëren mag niet!