Huisdieren vormen geen belemmering voor jeugdigen die op vakantie gaan

De vakantie is nabij en natuurlijk mogen leerlingen die zich het hele schooljaar hebben ingezet, zich weer laten verwennen door mama en papa, voor zover dat in deze tijd mogelijk is. De redactie van Dagblad Suriname ging op stap en vroeg aan leerlingen wat ze met hun huisdieren zullen doen wanneer ze op vakantie gaan. Er werd verschillend op de vraag gereageerd.

Oma’s Huisje

Tefan is een leerling die zijn middelbare schooldiploma heeft behaald. Hij geeft te kennen dat hij zeker voor twee weken uitlandig zal zijn. Tefan heeft naast het voetballen, drie konijnen waarin heel wat vrije tijd gaat zitten en die laat hij dus achter. Op reis gaan betekent dus ook dat de dieren niet gevoed zullen worden, maar dat is geen probleem voor Tefan want oma Rinekke wil graag meehelpen. Tefan mag van zijn oma zijn huisdiertjes brengen voor de tijd dat hij afwezig is. “Dan zegt oma, dat is je kado”, zegt Tefan aan de redactie. 

Oma Rinneke is 73 jaar en is niet zo dol op reizen, dus zij blijft in het land voor de tijd dat Tefan uitlandig is. Ze neemt dus met alle genoegen waar voor haar kleinzoon en zijn ouders.

“Mijn oom komt langs”

Bij Andrea, die over is naar het laatste leerjaar, is het anders, ze heeft twee hondjes en die blijven wel normaal aan de ketting thuis bij haar, terwijl haar oom de honden van brokken en water zal voorzien. Ze weet nog niet waar ze voor de vakantie naar toe gaat, maar in geval het zover komt dat ze niet thuis is dan meldt ze het op tijd en zijn haar dieren dus ook niet in de steek gelaten.

Gezellig samen met de huisdieren

Emmy is geslaagd en gaat komend schooljaar naar de middelbare school. Ze heeft een andere mening. Gezien de economische situatie heel slecht is wil ze niet op reis, ze heeft hamsters recentelijk gehad van haar tante en dat maakt het juist prettiger voor haar om in de vakantie meer tijd aan de hamsters te besteden. Ze heeft haar vakantieschema in elkaar gezet en alles komt erin voor, behalve echt afwezig zijn en haar hamster dus alleen achterlaten.

error: Kopiëren mag niet!