KPS waarschuwt weer om niet deel te nemen aan piramidespelen

Het Korps Politie Suriname (KPS) bericht, dat gebleken is dat recentelijk een groep gedupeerde mensen bij de politie heeft aangeklopt, nadat zij veel geld hadden ingelegd in een nieuw ingesteld piramidespel, en dat de website en vertegenwoordigers vervolgens niet meer te bereiken waren. 

Het spel beloofde een commissie tot wel 22 procent voor beleggers die nieuwe investeerders wierven. WishM is de afgelopen weken enorm in belangstelling geweest en werd gepresenteerd als een online marketing platform waar deelnemers US dollars zouden kunnen verdienen door makkelijke taken uit te voeren. Het is in ieder geval hetzelfde principe als van elk ander piramidespel.

De politie  wil een ieder ernstig hiertegen waarschuwen. “Ga niet investeren of beleggen in een bedrijf dat dergelijke Ponzi schema’s of geld piramides belooft.”  De politie heeft nog geen aanleiding gevonden om personen aan te houden. De politie werkt met feiten en strafbare handelingen. 

Suriname heeft in de jaren ’90 al de wrange vruchten geproefd van piramidespelen. De politie doet een beroep op eenieder om zich niet laten verleiden tot deelname aan piramidespelen.

error: Kopiëren mag niet!