Bibliotheekkaarten met Jay-Z-thema zorgen voor toename aantal lidmaatschappen Brooklyn Public Library

Als iemand een uitstapje naar de bibliotheek als een feest kan laten voelen, is het blijkbaar Jay-Z. Om de 50e verjaardag van hiphop te vieren, hebben de ‘Brooklyn Public Library’ en ‘Roc Nation 13’ bibliotheekkaarten in beperkte oplage uitgebracht met artwork van Jay-Z-albums.

Het initiatief, dat later deze maand afloopt, heeft al geleid tot 14.000 nieuwe bibliotheekaccounts, vertelde een woordvoerder van de ‘Brooklyn Public Library’ aan CNN. De bibliotheekkaarten zijn gekoppeld aan een tentoonstelling in de ‘Brooklyn Central Library’ die de carrière van Jay-Z verkent aan de hand van zeldzame foto’s, originele opnames, video’s en andere artefacten.

“De enthousiaste reactie van de gemeenschap op deze tentoonstelling is een bewijs van de enorme impact van Jay-Z”, vertelde Linda E. Johnson, president en CEO van de ‘Brooklyn Public Library’, aan CNN.

De bibliotheekkaarten met Jay-Z-thema zijn gratis beschikbaar voor inwoners van de staat New York. New Yorkers kunnen alle 13 versies verzamelen, maar volgens een woordvoerder van de bibliotheek wordt er slechts één geactiveerd voor een Brooklyn Public-bibliotheekaccount om bronnen te bekijken. Hoewel sommige mensen de kaarten in beperkte oplage online proberen te verkopen, vertelde een bibliotheekmedewerker aan CNN dat ze slechts een klein deel vertegenwoordigen van de duizenden die zich hebben aangemeld voor een nieuwe kaart.

Shawn ‘Jay-Z’ Carter groeide op in de Marcy Homes, een volkshuisvestingscomplex, in de wijk Bedford Stuyvesant in Brooklyn, beter bekend als ‘Bed Stuy’ of ‘de Stuy’. Zijn opkomst tot muziekfaam kwam in de vroege jaren ’90 als artiest en later als eigenaar en ondernemer van een platenlabel. Hij werd de eerste miljardair hiphopartiest, verkocht meer dan 140 miljoen platen en won 24 Grammy Awards – het hoogste aantal dat een rapper ooit heeft ontvangen. 

‘Van op het Empire State Building staan ​​tot een stukje eten bij de pizzeria op de hoek, NYC creëert iconische momenten die over de hele wereld worden herkend’, zei Rakim in een persbericht over de samenwerking.  “Het is een eer om het 50-jarig jubileum op straat te vieren… en nu daaronder… van de stad waar hiphop werd geboren.”

error: Kopiëren mag niet!