Marvel-superhelden opnieuw bedacht als DCEU-personages

Verschillende iconische Avengers-acteurs uit het Marvel Cinematic Universe passen zich aan als meerdere DC Universe-superhelden en schurken in AI-afbeeldingen. Het Marvel Cinematic Universe is de belangrijkste superhelden franchise en biedt een scala aan iconische superhelden personages.  

Als reactie hierop begon Warner Bros. aan een reis om Marvel Studios te evenaren met de oprichting van het DC Extended Universe (DCEU). Terwijl de MCU meedogenloos vordert, breekt er een nieuw tijdperk voor het DC Universum aan onder leiding van DC Studios. Deze nieuwe fase belooft de introductie van gekoesterde personages, zorgvuldig geselecteerd voor de aankomende franchise van James Gunn.

Warner Bros. produceert nu ‘Superman: Legacy’ en introduceert zijn nieuwe Man of Steel en staat klaar om personages als Green Lantern (Guy Gardner), Hawkgirl, Metamorpho en Mister Terrific te bevatten. Hoewel het castingproces tijdelijk is onderbroken vanwege de aanhoudende stakingen van SAG-AFTRA en Writers Guild of America, geven enthousiastelingen zich over aan speculaties over het intrigerende vooruitzicht dat MCU-acteurs worden gekozen voor rollen in het opkomende DCEU-universum.

Een Reddit-gebruiker heeft onlangs een boeiende galerij onthuld waarin verschillende Avengers de rol van Justice League-helden en opmerkelijke DCEU-schurken op zich nemen. In deze AI-afbeelding neemt ‘Captain America’ Chris Evans de mantel van Superman over en stapt ‘Iron-Man’ Robert Downey Jr. in de schoenen van Batman. De creatieve weergave cast ook Evangeline Lilly en Natalie Portman als respectievelijk Wonder Woman en Mera. Aan de gemene kant verandert Elizabeth Olsen in Poison Ivy, terwijl Mark Ruffalo en Paul Bettany op intrigerende wijze de persona’s van Two-Face en The Riddler aannemen.

Het idee van MCU-acteurs die de gerespecteerde personages van DC belichamen, roept een diepgaande vraag op binnen het superhelden genre: de mogelijke realisatie van een grootschalige DCEU- en Marvel-crossover op het witte doek. Deze vraag intrigeert fans al jaren, aangezien zelfs acteurs uit beide rijken hun wens hebben geuit om getuige te zijn van zo’n ongekende gebeurtenis.

error: Kopiëren mag niet!