‘Heart of Stone’ lijkt verdacht veel op ‘Mission: Impossible’

‘Heart of Stone’ gebruikt het trucje waarvan voordien ook al ‘True Lies’ en ‘Mr. & Mrs. Smith’ zich bedienden: de film gaat niet alleen over een superspion, maar over een superspion waarvan haar omgeving niet wéét dat ze een superspion is.

Het is te zeggen: Rachel Stone (coole codenaam: Nine of Hearts) werkt bij de Britse geheime dienst MI6 als techspecialiste die altijd in het busje blijft, maar wat haar collega’s (onder meer Jamie Dornan en zijn uitwijkende haarlijn) niet weten, is dat Stone eigenlijk in dienst is van The Charter, een nóg geheimere geheime dienst – zó geheim zelfs dat alle andere geheim agenten denken dat het maar een fabeltje is. The Charter heeft altijd een streepje voor, want de organisatie controleert The Heart, een alwetend algoritme dat elk systeem ter wereld kan hacken. Het ding wordt bediend met een hilarisch ingewikkeld hologram.

Heel grappig om acteur Matthias Schweighöfer (die irritante Duitser uit ‘Army of the Dead’ en ‘Army of Thieves’) in het ijle met zijn armen te zien wapperen terwijl je op de klankband aldoor ‘whoosh’-geluidjes hoort. Hoeveel cooler zag Tom Cruise eruit in ‘Minority Report’? Over Cruise gesproken: u weet nog van ‘Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One’ hoe gevaarlijk zo’n doorgeslagen AI kan zijn? Welnu, al snel zijn er natuurlijk kapers op de kust, die The Heart voor hun eigen malafide doeleinden willen gebruiken. Heart of Stone (hilarische titel) heeft het allemaal, hoor. Titelkaartjes met locaties van over de hele wereld! Een onverwachte verrader in de groep!

De koelkast waarin de McGuffin zit die met een luide ‘tsjjj…’ opengaat in een wolk van rook! Leuke mopjes in het midden van vuistgevechten op leven en dood! Eén parachute voor twee vallende mensen! De slechterik die, in plaats van de klus af te maken, de held gewoon grinnikend aan een klif laat bengelen! En natúúrlijk moet de held voor een fout aflopende missie al even fluisteren, terwijl-ie met toegeknepen ogen in de verte loert: ‘This doesn’t feel right

error: Kopiëren mag niet!